Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Betegségekről érthetően  >  jelenlegi cikk

Futókörverseny az elhízás ellen

írta   /   2013-03-18  /   nincs hozzászólás

Ma a szakemberek becslése szerint Magyarországon mintegy négymillió és kétmillió embertársunk él túlsúlyosan, illetve elhízottan, köztük egyre több gyermek. Mindez egyre növekvő egészségügyi, társadalmi és gazdasági problémát jelent – írja Népszava.

“Az elkeserítő statisztika adta a most útjára indított futókörverseny alapötletét Csonka Gábor sportvezetőnek, aki barátai segítségével összesen több mint egy tucatnyi szponzort – városvezetőt illetve atlétikai szövetséget – keresett meg, hogy a mindenki számára elérhető mezei futásra alapozva egy olyan mozgás-egészségprogramot dolgozzon ki hagyományteremtő szándékkal, amely az egészségmegőrzés és az egészséges életmód kialakításának egyik elemeként része legyen a diákok és felnőttek mozgáskultúrájának, mindennapjainak” – mesélte el a kezdeteket Balla Attila.

Balla Attila elmondta: a versenysorozattal megpróbálják kiszakítani az embereket a “betondzsungelekből.” Éppen ezért fontos szempont volt a pályák kialakításánál, hogy azok hangulatos természeti körben legyenek. A nevezőket 10 korcsoportra osztották a gyerekektől az idősekig, és ennek megfelelően kell teljesíteniük az indulóknak az ezertől négyezer méterig terjedő körpályákat. A startpisztoly mindenhol az adott település polgármestere kezében dördül majd el.

A viszontagságos idő miatt hivatalos rajtot elhalasztják, nem hivatalos versenyt azonban tartanak- közölte az I. Dél- Alföldi Futókörverseny egyik szervezője. Csonka Gábor elmondta: a módosítás oka a viszontagságos időjárás és az, hogy a szombati, szegedi versenyre az ország számos pontjáról érkeznének indulók, akik ezt nem biztos, hogy meg tudják tenni. Ezért a mozgalom első hivatalos versenyének rajtját elhalasztják március 30-ára, szombat reggel kilenc órára a szegedi Partfürdőre. Az első hivatalos verseny meghirdetett menetrendje akkor ugyanaz lesz, mint amit korábban meghirdettek, a helyszínen kívül a verseny menetében nem változik semmi.

Ha többet szeretnél megtudni kattints ide és nézz körül az oldalukon is. A teljes cikkért pedig katt ide.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Futókörverseny az elhízás ellen QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

tojas

Amit eddig nem tudtál a tojásallergiáról!

bővebben →