Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egyéb  >  jelenlegi cikk

Futóbicikliket adományoztak mozgáskorlátozott gyerekeknek

írta   /   2013-12-06  /   nincs hozzászólás

 Értelmileg akadályozott és mozgáskorlátozott gyermekekkel foglalkozó intézmények kaptak mozgásfejlődést elősegítő futóbicikliket az Esély az Egyensúlyra adományprogram keretében Budapesten.

egyensuly   A tanulobicikli.hu kft. ügyvezetője, Székely Áron összesen 80 biciklit ajándékozott 15 fogyatékos gyermeket fejlesztő intézménynek, a többi között a Budapesti Korai Fejlesztő Központnak, a Nemzetközi Pető Intézetnek, valamint a halmozottan sérült gyermekekkel foglalkozó Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Speciális Szakiskolának. A megajándékozott intézményeket a cég a KézenFogva Alapítvány szakmai tanácsával választotta ki.
A gyerekek méretéhez igazított futóbicikli olyan pedál és támasztókerék nélküli speciális eszköz, amely a koordinált mozgás fejlődését segíti elő. A kerékpár segítségével a különböző tempóban fejleszthető fogyatékos gyerekek a biztonságos lendületkezelést és mozgást sajátíthatják el lépésről lépésre. A 80 darab futóbicikli mellé a Neuzer Kft. 80 darab bukósisakot adományozott.
A programon részt vett Till Attila, a KézenFogva Alapítvány nagykövete, Zsédenyi Adrienn (Zséda) és Ekanem Bálint énekes.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Futóbicikliket adományoztak mozgáskorlátozott gyerekeknek QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →