Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Elhízás, diéta, táplálkozás  >  jelenlegi cikk

Fűszeres zöldségtál

írta   /   2012-07-23  /   nincs hozzászólás

Jó tudni!

A zöldségfélék jelentős folsavforrások. A folsav segít a szívbetegségek megelőzésében, állapotos nőknél  pedig csökkenti a magzat nyílt gerinccel születésének a kockázatát.

4 személyre

1 adag: 1 csésze

Elkészítési idő: 20 perc

 

1 kg vegyes zöldség tetszés szerint (kelkáposzta, fehérrépa, kelbimbó, karotta)

4 dl zsírmentes, sótlan tyúkhúsleves

1 közepes vöröshagyma, felvágva

2 gerezd fokhagyma, áttörve

¼ teáskanál cayenne bors

½ teáskanál őrölt feketebors

1 teáskanál füstaroma

 

  1. Alaposan mossuk meg a zöldségeket. A kemény végeket, torzsákat eltávolítjuk, majd feldaraboljuk a zöldségeket.
  2. A zöldségeket egy nagy levesfőző edénybe tesszük. Ráöntjük a tyúkhúslevest, hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát és fedő alatt lassú tűzön 30-45 percig főzzük, hogy a zöldségek megpuhuljanak. Cayenne borssal, feketeborssal és füstaromával fűszerezzük.

 

 

 

hirdetés

az oldal QR-kódja

Fűszeres zöldségtál QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

tojas

Amit eddig nem tudtál a tojásallergiáról!

bővebben →