Jó tudni!
A zöldségfélék jelentős folsavforrások. A folsav segít a szívbetegségek megelőzésében, állapotos nőknél pedig csökkenti a magzat nyílt gerinccel születésének a kockázatát.
4 személyre
1 adag: 1 csésze
Elkészítési idő: 20 perc
1 kg vegyes zöldség tetszés szerint (kelkáposzta, fehérrépa, kelbimbó, karotta)
4 dl zsírmentes, sótlan tyúkhúsleves
1 közepes vöröshagyma, felvágva
2 gerezd fokhagyma, áttörve
¼ teáskanál cayenne bors
½ teáskanál őrölt feketebors
1 teáskanál füstaroma
- Alaposan mossuk meg a zöldségeket. A kemény végeket, torzsákat eltávolítjuk, majd feldaraboljuk a zöldségeket.
- A zöldségeket egy nagy levesfőző edénybe tesszük. Ráöntjük a tyúkhúslevest, hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát és fedő alatt lassú tűzön 30-45 percig főzzük, hogy a zöldségek megpuhuljanak. Cayenne borssal, feketeborssal és füstaromával fűszerezzük.