Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Haiyan tájfun – Orvosi ellátással és pénzadománnyal is támogatják a túlélőket a segélyszervezetek

írta   /   2013-11-21  /   nincs hozzászólás

 Orvosi ellátással, pénzadománnyal és gyorssegélycsomagok osztásával is segítik a Fülöp-szigeteki katasztrófa túlélőit a magyarországi segélyszervezetek.

haiyantájfun A Magyar Vöröskereszt 1359-es adományvonalán és katasztrófaszámláján több mint kétmillió forint gyűlt össze a lakossági felajánlásokból, az adományt a Nemzetközi Vöröskereszten (IFRC) keresztül juttatják el a bajbajutott emberek megsegítésére.
Az IFRC sürgősségi katasztrófaalapjából mintegy 475 ezer svájci frank összegű gyorssegélyt biztosított a károsultak támogatására. A szervezet többek között az átmeneti szálláshelyek koordinációját végzi, számos helyen rendkívüli véradásokat szerveztek, emellett vizet, élelmet és higiéniai szereket osztottak a rászorulóknak.
Az Ökumenikus Segélyszervezet a gyűjtés kezdetén 10 ezer dollárt (több mint kétmillió forint) ajánlott föl, illetve utalt át nemzetközi szövetségén keresztül a károsultak megsegítésére. A 1353-as adományvonalon eddig több mint 7 millió forint gyűlt össze. A segélyszervezet humanitárius munkatársa, Belényi Dániel a világ legnagyobb egyházi hátterű segélyszervezeteket tömörítő szövetség, az ACT Alliance felkérésére Manilában végez biztonsági felméréseket és logisztikai feladatokat, valamint részt vett a több ezer családot megsegítő adománycsomagok átadásában Basaiban és a Samar szigetek három településén.
November 11-én indult útnak a Magyar Református Szeretetszolgálat hét főből álló orvoscsoportja a Leyte-szigetre. A teljesen önellátó csoport 15 ezer dollár (3,3 millió forint) értékben vitt egészségügyi felszerelést a rászorulóknak, míg további 15 ezer dollár értékű adományt a kinti helyzet megismerése után az igényeknek megfelelően állítottak össze. Az orvoscsoport tagjai az egyik taclobani kórház sürgősségi osztályán több száz beteget, Tanauanban csaknem 200 beteget láttak el.
A Baptista Szeretetszolgálat Fülöp-szigeteken járt munkatársai eddig 5 ezer dollár gyorssegélyt, valamint 10 ezer dollár értékű segélyszállítmányt (élelmiszerek, ivóvíz, generátor) adtak át a tájfun túlélőinek. A szeretetszolgálathoz eddig 22 millió forint adomány érkezett, elsősorban a Fogadj örökbe! támogatási program révén.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Malteser International tagszervezeteként vesz részt a tájfun áldozatainak megsegítésében. A helyszínen a nemzetközi hálózat német munkatársai tartózkodnak, akik a többi nemzetközi segélyszervezettel együttműködve megkezdték a károsultak ellátását. A Samar szigetén lévő San Antonio és Amandayehan településeken osztanak élelmiszert és higiéniai cikkeket, valamint a főzéshez edényeket.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Haiyan tájfun – Orvosi ellátással és pénzadománnyal is támogatják a túlélőket a segélyszervezetek QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →