Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Folytatódik az egészségügyi szűrőprogram Szolnok megye kistelepülésein

írta   /   2013-09-21  /   nincs hozzászólás

Folytatják az egészségügyi szűrővizsgálatokat Jász-Nagykun-Szolnok megye ezres lélekszám alatti kistelepülésein. Erről írt alá együttműködési megállapodást a megyei közgyűlés, a megyei Hetényi kórház és az érintett 13 község vezetője.

A kistelepüléseken sokan csak akkor mennek el orvoshoz, amikor már súlyos a problémájuk – mondta Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke a sajtónyilvános eseményen, hozzátéve, hogy a kezdeményezésnek hasznos volt az indítása, és hasznos a folytatása is.
Bene Ildikó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház főigazgatója azt hangsúlyozta, fontos, hogy a szűréseken különösen az aktív korosztály köréből minél többen jelenjenek meg, mert ők azok, akik közül sokan úgy gondolják, nincs semmi bajuk.
A szűréseket pénteken és szombaton végzik el, miután az érintett falvakból sokan eljárnak dolgozni – tette hozzá.
A megyei önkormányzat, a Hetényi kórház és a helyi önkormányzatok együttműködésében 2009-ben kezdett szűréseket eddig 34 településen végeztek el. A mintegy 3500 emberen 9500 vizsgálatot végeztek el a Hetényi kórház munkatársai. A megye kistelepülésein – Csataszögön, Hunyadfalván, Jászágón, Jásziványon, Kétpón, Kuncsorbán, Mesterszálláson, Mezőhéken, Nagyréven, Tiszaigaron, Tiszainokán, Tomajmonostorán és Vezsenyen – most azért is indokolt a szűrés, mert az előző több mint három éve, 2010 tavaszán befejeződött.
A megyei önkormányzat az idei költségvetésében 10 millió forintot biztosított a programra. Tíz településen októberben és novemberben, a további hármon 2014 tavaszán végzik el a vizsgálatokat.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Folytatódik az egészségügyi szűrőprogram Szolnok megye kistelepülésein QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →