Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Járványok, fertőző betegségek  >  HPV  >  jelenlegi cikk

Folytatódik a méhnyakrák-megelőző program Szolnokon

írta   /   2014-01-09  /   nincs hozzászólás

Az idén és jövőre összesen több mint hatvanmillió forintot különít el öt éve tartó méhnyakrák-megelőző programjának folytatására Szolnok önkormányzata.

hpvoltasGyuricska Éva tájékoztatása szerint a város közgyűlése a közelmúltban döntött a 2013-ban lezárult ingyenes, humán papillomavírus (HPV) elleni oltássorozat folytatásáról. Így a városban élő, 13. életévüket betöltő lányok alanyi jogon, szülői hozzájárulás alapján további két évig térítésmentesen juthatnak hozzá a méhnyakrák elleni védettséghez. A program pénzügyi fedezetét – 64 millió forintot – Szolnok az idei és jövő évi költségvetésében különíti el.
A szóvivő emlékeztetett: hat éve határozott a helyi önkormányzat arról, hogy ingyenesen lehetővé teszi a leánygyermekek méhnyakrák elleni védőoltását, miután a vakcinát a társadalombiztosítás nem támogatja. Szolnok országszerte is élen jár a HPV elleni küzdelemben, hiszen a gyermekenként csaknem 90 ezer forintos oltást alig néhány település biztosítja térítésmentesen – húzta alá Gyuricska Éva.
A program keretében az iskolákban felvilágosító előadásokat is tartanak gyermekek, szülők, pedagógusok, egészségügyi szakemberek számára. Az oltás ugyancsak az oktatási intézményekben történik.
A 2012-2013-as tanévben 366 jogosultból 287-en, míg a 2013-2014-es tanévben 361-ből eddig 261-en éltek a lehetőséggel. Az idei létszám várhatóan még növekszik a folyamatban lévő igénylések miatt – tette hozzá a sajtóreferens

hirdetés

az oldal QR-kódja

Folytatódik a méhnyakrák-megelőző program Szolnokon QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →