Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Fog-és szájbetegségek  >  jelenlegi cikk

Fogászati rendelő nyílt megváltozott ellátási igényűek számára Pécsen

írta   /   2014-01-24  /   nincs hozzászólás

Megváltozott ellátási igényű betegek magas szintű fogászati kezelését biztosító új rendelőt adtak át csütörtökön a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Fogászati és Szájsebészeti Klinikáján.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   A PTE az eseményről írt közleményében azt írta: a kiválóan felszerelt harminc négyzetméteres helyiséget az életkorukból adódóan nehezen kezelhető 2-3 éves, valamint a mentálisan sérült – gyerek és felnőtt – pácienseknek alakították ki. Közülük a klinikán 2005-től mostanáig évente csak ötvenen-hatvanan részesült fogászati kezelésben. A nem megfelelő fizikai körülmények nem tették lehetővé több ilyen beteg ellátását – jegyezték meg.
A PTE kitért rá, hogy az intézmény 40 millió forint állami támogatást kapott az új rendelő kialakítására, és a pénzből fogászati készülékeket, altatógépeket, kézi műszereket is vásároltak.
A klinika támogatást kap a megváltozott ellátási igényű gyermekek és felnőttek fogászati ellátásához az egészségbiztosítási pénztártól, így megfelelő kezelésükhöz várhatóan minden körülmény adott lesz – olvasható a közleményben.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Fogászati rendelő nyílt megváltozott ellátási igényűek számára Pécsen QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →