Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Betegségekről érthetően  >  jelenlegi cikk

Férfikozmetika

írta   /   2013-12-30  /   nincs hozzászólás

Először is minden Kedves Olvasónak Sikerekben Gazdag, Boldog Új Esztendőt kívánok!

ffikozmetikaVendégeim mesélik és magam is tapasztalom, hogy megvan az igény a férfiakban a jól ápoltság iránt, de a türelem hiányzik belőlük, ami a bőrápolás mindennapi teendőivel jár. Ők ennél sokkal fontosabb dolgokra lettek teremtve!  Ez valóban így van, de ma már teljesen elfogadott fogalom a férfikozmetika és szépségápolás.

Az első KIZÁRÓLAG férfi kozmetikai szalon 1989-ben Párizsban nyílt meg (ez Marc Delacre nevéhez fűződik) és ezzel egy időben került piacra az első KIZÁRÓLAG férfi kozmetikai család, Nickel néven. A Nickel kozmetikumok kifejezetten férfiak bőrére készült bőrápoló koktélokat tartalmaznak, melyek eltüntetik a fáradtság jeleit. Ezután kezdtek sorra a nagy világcégek is férfi kozmetikumokat gyártani, például a Clarins Man, a Lancome pour Homme, vagy a Men Expert L’Oreál. Jelenleg körülbelül 100 férfi kozmetikai márka van!

Marc Simpson, angol újságíró  1994-ben fogalmazta meg először a férfiak kifogástalan megjelenésére utaló kifejezést, a „metroszexuális férfi”-t! Ezt a megjelenési formát, sokak tévesen, a homoszexuális férfiaknak tulajdonítják, de valójában csak egy tökéletes külsőre utal, melyre egyre nagyobb az igény. Habár a piackutatók felmérései nem igazolják a férfi kozmetikumok eladásának növekedését, a piac robbanása még várat magára!

Mivel anatómiai szempontból sokkal kegyesebb az Urakhoz a természet, a bőrük ápolása is egyszerűbb, mint a hölgyeknek.

A férfiak bőrének felső rétege 15%-kal vastagabb, ezért nem olyan érzékeny, az időjárás viszontagságait is jobban tűri.

A férfi hormonok miatt a bőrük faggyútevékenysége aktívabb, pórusaik tágabbak, viszont köztudott, hogy a zsíros bőr ellenállóbb és később öregszik.

A férfiak arcán lévő 5000-25000 szőrszálnak védelmi szerepe van. A borotválkozás pedig hozzájárul a bőr szarupikkelyeinek gyors leválásához – peeling-hatás – mely folyamatosan frissíti, fiatalítja a bőrt.

A férfiak kozmetikai problémái általában kamaszkorban kezdődnek a pattanásos bőrrel. A pattanás, azaz akné kialakulásában nagy szerepe van a hormonoknak, a bőrtípusnak és a genetikának.

Az aknés bőr kezelésének legfontosabb szempontjai:

-        az aknék megszüntetése

-        az aknék újraképződésének megakadályozása

-        a hegképződés megelőzése

-        a faggyútermelődés csökkentése

-        a bőr savköpenyének megtartása

-        a bőr ellenálló képességének növelése

Tapasztalataim szerint, ha a kamasz fiú időben elkerül kozmetikus szakemberhez, komolyabb esetben bőrgyógyászhoz és Ő is együttműködő, személyre szabott kozmetikai- és otthoni ápolással, magukra is igényes férfiakat „nevelhetünk” a pattanásos kiskamaszból.

A borotválkozás miatti gyakori szőrtüszőgyulladásokra a legjobb megoldás, ha felpuhított bőrön kezdik el a szőrtelenítést, zuhanyozás után, egyszer használatos borotvával. A bőr megnyugtatására alkoholmentes és illatmentes after shave balzsamokat használjanak.  Jótékony hatással vannak az aloe verát tartalmazó arcápolók, melyek csökkentik az irritációt és a gyulladást.

A rozáceás bőr, 40 éves kor körül alakul ki, főleg fehér és szeborreás bőrű férfiaknál. Kezdetben az arc bőrének kipirulása csak rövid ideig marad fent, később tartóssá válik, piros, gyulladt csomók és értágulatok jelennek meg az arcon. Súlyosabb esetben az orr megnagyobbodik. Kezelése bőrgyógyász feladata, de kiváló gyógykozmetikai termékek állnak csatasorban a rozáceás bőr ápolására. Kezelésénél nagyon fontos a szélsőségek kerülése!

A férfi bőrápolás lépései alig különbőznek a hölgyekétől. Ugyanúgy fontos, hogy naponta kétszer letisztítsák, tonizálják és hidratálják a bőrüket. A harmadik X elhagyása után bátran használjanak ránctalanító szemápoló krémet és arckrémet. Az esetleges bőrhibák eltüntetésére antibakteriális, színezett korrektort ajánlanék. Ezek a korrektorok kifejezetten erre a célra készültek, nem komedogének, tehát nem tömik el a pórusokat, sőt gyulladás csökkentőek és eltüntetik a nemkívánatos bőrhibákat.

Akik éltek már a férfikozmetika lehetőségeivel, 2-3 havonta keressék fel kedvenc kozmetikájukat és merüljenek el a szépítészet és ellazulás birodalmában.

Egészségünk megőrzése és külsőnk ápolása ma már nem csak hangzatos szlogen, hanem kötelesség és ez alól Uraim, Önök sem kivételek!

Minden kedves Olvasónak kellemes szépülést kívánok!

Barabás Éva

hirdetés

az oldal QR-kódja

Férfikozmetika QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

tojas

Amit eddig nem tudtál a tojásallergiáról!

bővebben →