Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Felújították a Zala Megyei Kórház három szakrendelőjét

írta   /   2013-11-20  /   nincs hozzászólás

Kibővítették és felújították a Zala Megyei Kórház belgyógyászatának immunológiai, hematológiai és endokrinológiai szakrendelőit, amelyeket kedden avattak fel.

zalamegye Csidei Irén, a kórház főigazgatója elmondta, a három szakrendelőben évente 19 ezer beteg fordul meg. Az épületrészt saját forrásból, valamint adományok és alapítványi támogatások révén rendkívül olcsón, hárommillió forintból bővítették ki és újították fel.
A korszerűsítéssel ötszörösére növelték a váróhelyiséget, illetve kialakítottak egy nappali ellátást lehetővé tévő hatágyas ambuláns kezelőt és egy vérvételi helyiséget.
A főigazgató szerint amikor legtöbbször az egészségügy gondjairól, a kórházak növekvő tartozásairól beszélnek, akkor különösen jó hír, hogy egy intézmény képes a saját erejéből javítani a gyógyítás körülményeit. Ehhez a belgyógyászati osztály alapítványa, két orvos és több cég anyagi támogatása is kellett, így nemcsak a burkolatokat, hanem a bútorzatot is újra tudták cserélni.
Gasztonyi Beáta, a belgyógyászat osztályvezetője arról beszélt, hogy a legnagyobb betegforgalmú részleg felújításával külön helyiségben tudják ellátni a nappali kezelésekre érkező betegeket.
A három szakrendelő összesen 240 négyzetméteres területén különösen nagy a betegforgalom. Az immunológiai szakrendelésnek például több megye lakosaira kiterjedően összesen 490 ezres ellátási körzete van.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Felújították a Zala Megyei Kórház három szakrendelőjét QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →