Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségturizmus  >  jelenlegi cikk

Felújítják a termálstrandot Tapolcán

írta   /   2014-01-08  /   nincs hozzászólás

Több száz millió forintból újítják fel a strandot Tapolcán. A beruházást, mint önkormányzati feladatot, a kormány 250 millió forinttal támogatta – tájékoztatta a város polgármestere.

egykoristrand    Császár László elmondta: a városi strandot 2008-ban zárták be, mert az akkori előírásoknak nem felelt meg.
A városvezetés azóta tervezi, hogy felújíttatja a strandot, amire most a kormányzati támogatásnak köszönhetően sor kerülhet: egy élmény, egy gyermek és egy meleg vizes medencét alakítanak ki, felújítják a kutat, valamint a kiszolgáló létesítményeket, vizesblokkokat – tette hozzá.
Tájékoztatása szerint a napokban rendkívüli testületi ülésen döntenek a beruházás részleteiről. Számításai szerint a felújítás összesen 300-350 millió forintba kerül majd.
Bár Tapolca közel fekszik a Balatonhoz, a városi strand népszerű az ott lakók körében, mivel a kútja 34 fokos termálvizet ad, így a medencéket rosszabb időben is lehet használni – magyarázta a polgármester.
Megjegyezte: a strandon megfelelő időjárás esetén lehetőség nyílik az iskolások úszásoktatására is, az öltözőket ennek megfelelően alakítják ki.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Felújítják a termálstrandot Tapolcán QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →