Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Felavatták a Kora gyermekkori intervenciós és Diagnosztikai Szolgáltató intézményt

írta   /   2013-11-10  /   nincs hozzászólás

Felavatták a Bethesda Gyermekkórház Kora gyermekkori intervenciós és Diagnosztikai Szolgáltató (KIDSz) intézményt csütörtökön Budapesten.

avatasA Bethesda KIDSz szakorvosokból, pszichológusokból, gyógypedagógusokból, gyógytornászokból, zeneterapeutákból, művészetterapeutákból és családterapeutákból álló közösségének célja a fejlődésbeli elmaradás, sérülés korai életszakaszban történő felismerése. A szakemberek arra törekednek, hogy a lehető legkorábbi időponttól fejlesszék a gyermek sérült vagy lassabban kialakuló készségeit, elősegítsék harmonikus fejlődését és beilleszkedését.
Azok a szülők, akik egyszer csak azt tapasztalják, hogy gyermekük nem az átlagos módon fejlődik, hirtelen olyanokká válnak, mint a mesebeli szegénylegény, akinek egyszerre, egy mozdulattal kellene legyőznie a sárkányt, átvergődni a rengeteg erdőn, feljutni az üveghegyre, szabadon maradó kezével pedig a táltos paripa kantárszárát is meg kellene tartania – mondta Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége megnyitó beszédében.
Hozzátette: a feladat, amely előtt ezek a gyerekek és szülők állnak, szinte bizonyosan egyszerre orvosi, pedagógiai, logopédiai, mozgásterápiás és pszichológiai kérdés. Sok tudás és egész munkacsoport kell ahhoz, hogy segíteni lehessen. A KIDSz azonban nemcsak munkacsoport, hanem igazi közösség, és a lelki támasz ugyanúgy része lesz programnak, mint az orvosi diagnosztika – hangsúlyozta Herczegh Anita.
Az eseményen részt vett Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának elnöke is.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Felavatták a Kora gyermekkori intervenciós és Diagnosztikai Szolgáltató intézményt QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →