Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Fejlesztik az egészségügyi alapellátást Nyíregyházán

írta   /   2014-01-20  /   nincs hozzászólás

Megkezdődik idén az egészségügyi alapellátás fejlesztése Nyíregyházán. Az önkormányzat a tervek szerint több mint félmilliárd forintot fordít ilyen beruházásokra – közölte Kovács Ferenc polgármester sajtótájékoztatón pénteken a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.

sztetoszkop Kilenc háziorvosi rendelő infrastrukturális fejlesztésére csaknem 60 millió forint pályázati támogatást nyertek – ismertette a polgármester.
A helyhatóság emellett a költségvetéséből az orvosi rendelők műszerezettségének javítására 15 millió forintot szán, és húsz háziorvos már be is nyújtotta pályázatát tervezett fejlesztésének támogatására.
A nyíregyházi önkormányzat pályázatot nyújtott be a város járóbeteg-szakellátási épületének korszerűsítésére is, amelyet félmilliárd forintos költségből szeretnének rendbe tenni.
A 120 ezer lakosú Nyíregyházán jelenleg 102 területi ellátási feladatot ellátó felnőtt-, gyermek- és fogorvosi praxis működik. Az orvosoknak az önkormányzat korábban támogatást nyújtott rendelők építéséhez, vásárlásához, és kedvezményesen biztosított telket is.
Ennek eredményeként a rendelőknek már csak a harmada van helyhatósági tulajdonban. A 35 ilyen létesítmény közül június végéig a belvárosban hármat, a jósavárosi lakónegyedben pedig hatot korszerűsítenek. Az utóbbi körzetben a védőnői szolgálatnak helyet adó épületrész is megújul.
Az épületeket felújítják, kicserélik az ajtókat, az ablakokat, korszerűsítik a fűtési rendszerüket, valamint kialakítják az akadálymentes közlekedést.
A kilenc rendelőnek helyet adó két épületben egy-egy defibrillátort is elhelyeznek, amelyekkel a jelenlegi 5-10 százalékról 60-70 százalékra lehet javítani az újraélesztés sikerességét.
Kovács Ferenc hangsúlyozta: a város egész területén szeretnének defibrillátorokat kihelyezni rendelőkbe, közintézményekbe.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Fejlesztik az egészségügyi alapellátást Nyíregyházán QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →