Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

Fejlesztések a szombathelyi Markusovszky Kórház csecsemőosztályán

írta   /   2013-10-14  /   nincs hozzászólás

 Új orvosi műszerekkel gazdagodott a szombathelyi Markusovszky Kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztálya – közölte a kórház főigazgatója.

   inkuszombathely Nagy Lajos elmondta:  a projekt 160 millió forintos támogatást kapott. Ebből korszerű inkubátorokat, infúziós pumpákat, lélegeztető berendezéseket szereztek be a kórház perinatális intenzív centruma számára, amelyek segítségével jelentősen csökkenthető a maradandó károsodások és szövődmények száma.
Ezzel együtt jelentős informatikai fejlesztéseket is végrehajtottak, újabb betegőrző monitorokkal bővítették eszközparkjukat.
A főigazgató közlése szerint a korszerű technológián alapuló terápiás és diagnosztikai eszközökkel lehetőség nyílik a szükségletekhez igazodó, legmagasabb szintű betegellátásra, valamint a több ellátási szintre kiterjedő elektronikus egészségügyi szolgáltatások bevezetésére.
A fejlesztésnek köszönhetően ugyanis egy olyan számítógépes hálózat állítottak fel, amely segíti az intézményen belüli és intézmények közötti elektronikus kommunikációt és a telemedicinális alkalmazások használatát.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Fejlesztések a szombathelyi Markusovszky Kórház csecsemőosztályán QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →