Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egyéb  >  jelenlegi cikk

Falánkság ellen konyhaszéf

írta   /   2013-07-01  /   nincs hozzászólás

Greg GaverKonyhaszéfet fejlesztett ki falánkság ellen egy amerikai férfi, aki maga sem tud ellenállni a csokoládénak. A műanyag dobozocska lezárása után csakis az előre beprogramozott időpontban nyitható, így gazdája nem jut idő előtt csemegéjéhez, akkor sem, ha nem tudja legyűrni a kísértést.

A konyhaszéf legfeljebb tíz napra zárja magába a kívánatos étket, de aki nagyon türelmetlen, akár 1 percre is beállíthatja az időhosszt. Kinyitni még úgy sem lehet a dobozt, hogy gazdája kiveszi belőle az elemeket. Fűrésszel, baltával persze megadja magát, de utána használhatatlanná válik.
A szerkezet feltalálója a 39 éves David Krippendorf. A San Franciscó-i férfi igen édesszájú, és feleségét korábban többször arra kérte, hogy rejtse el előle egészségtelen étekkedvenceit, ám rendre azon kapta magát, hogy utánuk kutat a lakásban és gyakran igazolódott az “aki keres, az talál” tézis. A kudarc vezérelte a férfit a konyhaszéf feltalálására.
Az “étekvekker” még nem kapható, de ha összegyűlik a sorozatgyártáshoz szükséges pénz, piacra dobják. Mivel az Egyesült Államokban igencsak sok a kövér ember, ígéretes lehet a széf kereslete.
A trezor ráadásul nemcsak az étkek iránti önfegyelmezetlenség ellen jó. Belezárható mobiltelefon, tévétávkapcsoló, számítógépes játék irányítótartozéka, így aztán gyerekek remekül ösztökélhetők vele arra, hogy első a lecke, csak utána jöhet a szórakozás. Mindemellett gyerekektől biztonságosan lehetne benne tárolni benne például autók indítókulcsát vagy ékszereket – adta hírül a The Daily Mail című brit lap.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Falánkság ellen konyhaszéf QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →