Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egyéb  >  jelenlegi cikk

Európában már lassul a járvány terjedése

írta   /   2013-03-04  /   nincs hozzászólás

Lassul az influenzajárvány terjedése Európában – írta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán.

  Az ÁNTSZ közlése szerint az elmúlt héten további országok jelentettek csökkenő influenzaaktivitást az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központnak (ECDC), így összességében lassul a járvány terjedése Európában. Ugyanakkor még mindig kiterjedt az influenzajárvány az Európai Unió 19 országában, köztük a szomszédos Ausztriában, Szlovéniában, és ebben a szezonban első alkalommal Romániában is.

Hat országban (Bulgária, Finnország, Németország, Görögország, Magyarország és Románia) nőtt, tizenháromban változatlan maradt, kilencben pedig csökkent az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma.

  Az elmúlt héten a betegek légúti mintáinak feléből mutatták ki valamelyik influenzavírust – írta az ÁNTSZ. A tisztiorvosi szolgálat szerdán azt közölte, hogy Magyarországon tovább emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma, az előző hetinél negyedével többen, 40 500-an fordultak orvoshoz és egyre több kórházban rendelnek el látogatási tilalmat.

Forrás: MTI 2013.03.04.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Európában már lassul a járvány terjedése QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →