Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

Erdélyi gyerekeket gyógyítanak a Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosai

írta   /   2013-04-24  /   nincs hozzászólás

gyerekdoktorErdélyben gyógykezelik a rászoruló gyermekeket május 4. és 11. között a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) önkéntes orvosai.

    Az orvosok a romániai Hargita megye kórházaiban, iskoláiban, óvodáiban és egyéb gyermekintézményekben szűrik, vizsgálják és gyógyítják a gyerekeket. Az intézményeket gyógyszerekkel, gyógyászati segédeszközökkel és szakmai továbbképzéssel is segítik – közölte az NGYSZ.
A körúthoz nőgyógyászati szűrőkamion és fogászati busz is csatlakozik, a mobil rendelőkben dolgozó orvosok szűréseket, vizsgálatokat végeznek és tanácsadást tartanak. A fogorvosok tavaly csaknem 4300, Magyarországon és a határon túl élő gyermek fogait vizsgálták meg. A közlemény tájékoztatása szerint tavaly tapasztaltak először fejlődést és látható eredményt, amely a több éve tartó – évente kétszeri – szűrésnek és kezelésnek is köszönhető.
Az önkéntesek 2012-ben több mint 10 ezer vizsgálatot végeztek, illetve az NGYSZ által felújított csíkszentmártoni Korai Fejlesztő Központot a szervezet magyarországi gyermekneurológusa is folyamatosan támogatja a munkájával.
Az orvoscsoport látogatásával egy időben idén is megrendezik a hagyományos erdélyi gyermek és ifjúsági focikupát Csíkszentdomokoson, amelyet az Aranycsapat tagja, a Gyermekmentő Szolgálat Sportbizottságának elnöke, Buzánszky Jenő vezet. A korábbi évekhez hasonlóan a győztes csapatokat a szolgálat vendégül látja a Fővárosi Önkormányzattal közösen szervezett idei budapesti Városligeti Gyermeknapon, május 25-26-án.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Erdélyi gyerekeket gyógyítanak a Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosai QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →