Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Betegségekről érthetően  >  jelenlegi cikk

Eltorzult egy házaspár teste a rengeteg hamburgertől

írta   /   2013-03-18  /   nincs hozzászólás

Emma és Dylan Smith nap mint nap gyorséttermi ételeken éltek, aminek meg is lett az eredménye: ketten együtt majd’ 250 kilót nyomtak.Egy felettébb kínos vidámparki jelenet után azonban végre tükörbe néztek, úgyhogy mára már rájuk sem ismerni- írja az Ez Zsír.

A négygyermekes házaspár, Emma és Dylan Smith tulajdonképpen éjjel-nappal gyorséttermi ételeken élt: reggelire ott ették a rántottás szendvicset, ebédre a menüt, vacsorára pedig tizesével vitték haza a hamburgereket. Ha édességet kívántak, azt is gyorséttermekből szerezték be, és az eladók már a törzsvendégeknek kijáró tisztelettel tették eléjük kérés nélkül is a megszokott rendelést. Mindez odáig fajult, hogy másfél éve a 41 éves családfő 108, felesége 140 kilóra hízott - érdekes módon mindkettejüknek főleg a hasa öltött kissé már torz méreteket. Iskolás korú gyerekeik ugyanazt ették, mint ők: Emmának sohasem jutott eszébe, hogy főzni kéne, vagy esetleg zöldségeket, gyümölcsöket adni a családnak, így a gyerekek is tetemes túlsúlyt cipeltek magukon, és vérszegények lettek.

Miért hizlal ennyire a gyorséttermi étel?

A hamburgereknek magas a transzzsírtartalmuk – emellett sok a nátrium-klorid és a finomított cukor bennük, tehát valóságos kalóriabombát alkotnak, mely tápanyagban és vitaminokban viszont nagyon szegény. Bár az is igaz, hogy a legtöbb gyorsétterem a külföldi korlátozó rendelkezések hatására hazánkban is jelentősen csökkentette sütőolajai transzzsírtartalmát, és a gyerekmenüt is igyekeztek egészségesebbé tenni.

Teljes cikkért katt ide.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Eltorzult egy házaspár teste a rengeteg hamburgertől QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

tojas

Amit eddig nem tudtál a tojásallergiáról!

bővebben →