Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Elindult a Defibrillátort az irodaházakba, bevásárlóközpontokba! című kezdeményezés

írta   /   2013-11-22  /   nincs hozzászólás

Több szervezet összefogásával elindult a Defibrillátort az irodaházakba, bevásárlóközpontokba! című kezdeményezés, melynek célja hogy vészhelyzet esetére a lehető legtöbb közfunkciójú épületben legyen újjáélesztést segítő készülék – tájékoztatta a mozgalom kezdeményezője, a Magyar Ingatlanfejlesztők Egyesülete (IFK).
defiblirrátor Közleményük szerint az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Nemzeti Szívalapítvány, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége és a Magyar Ingatlanfejlesztők Egyesülete (IFK) összefogtak, hogy az irodaházakban, bevásárlóközpontokban, logisztikai parkokban helyezzenek el automata defibrillátorokat.
Az erről szóló együttműködési nyilatkozatot szerdán Budapesten írták alá, a Graphisoft Parkban.
Kocsány János, a rendezvénynek helyt adó park vezérigazgatója, az IFK alelnöke elmondta, a kezdeményezés hatására máris több irodaház beszerezett automata defibrillátor készüléket, és reményét fejezte ki, hogy minél többen csatlakoznak a felhíváshoz.
Gyalay-Korpos Gyula, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének elnöke elmondása szerint jelenleg 12 bevásárlóközpontban van már életmentő készülék.
Takács Ernő, az IFK elnöke azt hangsúlyozta, hogy évente 25 ezer ember kap szívinfarktust, s közülük mintegy 7 ezer halálos kimenetelű. Ezen az arányon szeretne javítani kezdeményezésével maga eszközeivel az IFK.
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője hozzátette, évente több ezer ember hal meg közterületen, azaz utcán vagy kereskedelmi központokban hirtelen szívmegállás következtében. Az ő túlélésük attól is függ, elérhető-e a közelükben defibrillátor – olvasható az IFK közleményében.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Elindult a Defibrillátort az irodaházakba, bevásárlóközpontokba! című kezdeményezés QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →