Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

Együttműködés a gyermekek sportos életmódjáért

írta   /   2013-10-15  /   nincs hozzászólás

Együttműködési megállapodást kötött a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) és a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda, melynek értelmében a KLIK szakmailag támogatja, kifejezetten ajánlja az általa fenntartott köznevelési intézményeknek a Nagy Sportágválasztó rendezvényeken való csoportos részvételt.

A megállapodást Marekné Dr. Pintér Aranka, a KLIK elnöke és Szemán Róbert, a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda igazgatója írta alá hétfőn.
A sajtó képviselői előtt tartott eseményen Koós Lukács Tímea, a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda kommunikációs igazgatója emlékeztetett arra, hogy a 2007 szeptemberében indult Nagy Sportágválasztó 2010-re országos mozgalommá vált, a fejlődés nem áll meg, folyamatosan új települések kapcsolódnak be a mozgalomba, az idén átlépték az ország határait, múlt héten Kolozsváron is megrendezték az eseményt, és a 2014-es tervek között szerepel a szlovákiai megjelenés.
Marekné Dr. Pintér Aranka arról beszélt, a KLIK küldetése, hogy nyitott szervezetet építsen, vagyis olyan kapcsolatot teremtsen a szülőkkel, hogy segítsék gyerekeik iskolán kívüli sportolását, mozgását. Arról is szólt, nem mindenkinek van módja arra, hogy többféle sportágba belekóstoljon és kiválassza számára a megfelelőt, a Nagy Sportágválasztó azonban mindenkinek megadja ezt a lehetőséget.
Hozzátette: a KLIK vállalja, hogy saját kommunikációs csatornáin népszerűsíti az eseményt, és a tankerületi igazgatókon keresztül eljuttatja az intézményekbe a Nagy Sportágválasztó rendezvényeire szóló felhívást és a tájékoztató anyagokat. Fontosnak tartotta, hogy a Nagy Sportágválasztó rendezvényein mindig megjelenik néhány híres élsportoló, ezzel is példát állítva a fiatalok elé.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Együttműködés a gyermekek sportos életmódjáért QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →