Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Folyamatosan frissítve – Egyre több kórházban tilos a látogatás

írta   /   2013-02-21  /   nincs hozzászólás

A budapesti Szent Imre Kórházban és a Bethesda Gyermekkórházban rendeltek el részleges látogatási tilalmat az országos influenzajárvány miatt – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat az MTI-vel.

A közlés szerint a Szent Imre Kórház szülészeti osztályát és intenzív terápiás egységeit nem lehet látogatni, míg a Bethesda kórház csecsemő, belgyógyászati, sebészeti, gégészeti, intenzív és égési intenzív osztályát zárták le a látogatók elől.

Részleges látogatási tilalom lesz szerdától a ceglédi Toldy Ferenc Kórházban  is közölte az intézmény orvosigazgatója kedden az MTI-vel.

Gyáni Éva tájékoztatása szerint a 740 ágyas kórház gyermekosztályán, a kardiológián, az intenzív osztályon, valamint a szülészet-nőgyógyászaton fekvő betegek nem fogadhatnak látogatót.

Eddig egy vidéki kórházban, a Fejér megyei Szent György Kórházban rendeltek el látogatási tilalmat az influenza miatt.

Frissítve – 2012.03.13. 16:55

A debreceni Kenézy Kórház öt osztályán is elrendeltek részleges látogatási tilalmat   Lénárt Beáta ismertetése szerint a kórházban a központi aneszteziológiai és intenzív terápiás, a szülészeti és nőgyógyászati, a fül-orr-gége, fej- és nyaksebészeti, az ápolási és a pulmonológiai osztályokon rendelték el a visszavonásig érvényes részleges látogatási tilalmat.

Részleges látogatási tilalmat vezettek be  Baranyában, a mohácsi kórházban és a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a kazincbarcikai kórházban rendeltek el részleges látogatási tilalmat. Az ÁNTSZ azt ajánlja, hogy a látogatók a kórházaknál tájékozódjanak.

E közben negyven százalékkal többen, 23 300-an fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedéssel az elmúlt héten, mint az azt megelőzőn – közölte az Országos Epidemiológiai Központ. A közlés szerint a betegek korosztályi megoszlásában nincs eltérés a korábban jelentettekhez képest, még mindig a gyerekek és a fiatal felnőttek közül betegednek meg a legtöbben. A legtöbben Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Baranya megyében betegek. A tájékoztatás szerint a virológiai vizsgálatok mind az influenza A, mind az influenza B vírust kimutatták.

 Immár Heves megyében is átlépte a járványküszöböt azinfluenzaszerű megbetegedések száma, miután az elmúlt héten 570-en fordultak orvoshoz ilyen tünetekkel – tájékoztatta a Heves Megyei Kormányhivatal médiareferense. Burián Orsolya közölte: legtöbben Hatvan és Füzesabony körzetében betegedtek meg, és a 14 évesnél fiatalabbak a leginkább veszélyeztetettek. Mint elmondta: volt olyan oktatási intézmény – a gyöngyöstarjáni óvoda -, ahonnan a gyerekek több mint 30 százaléka hiányzott. Az elmúlt héten az Influenza Figyelőszolgálat háziorvosai két betegtől küldtek be mintát az Országos Epidemiológia Központba virológiai vizsgálatra. Az egyik mintából A vírust mutattak ki – tette hozzá  Burián Orsolya.

Frissítve: 2013. február 14.

Részleges látogatási tilalom a miskolci megyei kórházban. A megszaporodott influenzaszerű megbetegedések miatt látogatási tilalmat rendelt el csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház több osztályán Csiba Gábor főigazgató-főorvos.  A Velkey László Gyermek-egészségügyi Központban, valamint a szülészeti, nőgyógyászati osztályon lépett életbe a látogatási tilalom.

Az influenzaszerű megbetegedések terjedése miatt a tatabányai Szent Borbála Kórházban teljes látogatási tilalmat rendeltek el.  Balogh Márta tájékoztatása szerint a látogatási tilalmat – a járványhelyzettől függően – határozatlan ideig fenntartják. A Szent Borbála Kórház Komárom-Esztergom megye legnagyobb egészségügyi intézménye, 928 ágyas, 158 orvos és 814 egészségügyi szakdolgozó végez itt gyógyító tevékenységet. A megyei tiszti főorvos, Szente Zsuzsanna elmondta, hogy Komárom-Esztergom megyében jelenleg mérsékelt influenzajárvány van. Február 4-től 10-ig 125 embert regisztráltak influenzaszerű tünetekkel, ez a szám 27 százalékkal magasabb, mint az előző héten. A rizikócsoportba tartozók számára a térítésmentes védőoltás a háziorvosoknál és a házi gyermekorvosoknál elérhető.

Frissítve: 2013.02.15.

Látogatási tilalmat rendeltek el a kaposvári kórházban is. A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház megelőzési céllal látogatási tilalmat rendel el valamennyi fekvőbeteg-ellátó osztályán – tájékoztatta a kaposvári kórház igazgatósága csütörtökön az MTI-t.  Közlésük szerint az Országos Tisztifőorvosi Hivataltól azt az információt kapták, hogy Somogyban az előző héthez viszonyítva 30 százalékkal megemelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma. A látogatási tilalmat az  intézményben kezelt betegek védelme érdekében rendelték el.

Frissítve: 2013.02.19.

A tömegesen jelentkező influenzaszerű  megbetegedések miatt keddtől látogatási tilalmat rendeltek el a Heim Pál Gyermekkórház és a Madarász utcai Gyermekkórház összes fekvőbeteg-osztályán Budapesten. A Heim Pál Gyermekkórháznak az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint a tilalom nem vonatkozik a gyermekét folyamatosan ápoló szülőre, valamint a végstádiumban lévő betegek hozzátartozóira, ha ők maguk nem influenzásak, és viselik a szükséges védőfelszerelést.

   Részleges látogatási tilalmat rendeltek el a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban is. A tilalmat – elsősorban a kismamák és az újszülöttek védelmében – a szülészeti és nőgyógyászati osztályon, az újszülött részlegen, valamint a gyermekosztályon vezette be a kórház vezetése.

Frissítve: 2013-02.20.

 Látogatási tilalmat vezetnek be Békés megye kórházaiban, mivel az influenzaszerű megbetegedések száma elérte a járványküszöböt. Mucsi Gyula tiszti főorvos elmondta: a látogatási tilalom csütörtökön 12 órakor lép életbe Gyulán, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórházban és a békéscsabai Réthy Pál Kórházban az intenzív, a gyermekgyógyászati, a szülészet-nőgyógyászati osztályokon, az újszülött- és a csecsemőrészlegeken, valamint a gyulai kórházban az onkológián. Az orosházi kórház esetében a tilalom az intézmény egészét érinti.

Látogatási tilalom lép életbe pénteken Fejér megye valamennyi, fekvőbeteg-ellátást nyújtó egészségügyi intézményében – tájékoztatta a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve szerdán az MTI-t. Az elmúlt héten a figyelőszolgálat adatai alapján végzett becslés szerint 2090 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, 57,6 százalékkal több, mint az azt megelőző héten. A megyében a légúti minták vizsgálatakor három esetben az influenza B, két esetben pedig A vírusát mutatták ki.  Krisztián Erika járványügyi osztályvezető főorvos az MTI érdeklődésére elmondta: a Fejér Megyei Szent György Kórház minden osztályára kiterjedő, február 8-án elrendelt látogatási tilalom továbbra is érvényben marad. Február 22-ével kiterjesztették a tilalmat a móri és a dunaújvárosi kórház valamennyi osztályára, valamint a kulcsi, a ráckeresztúri, a csákvári és a kincsesbányai ápolási intézetre is.

Frissítve: 2013.02.22.

A debreceni Kenézy Kórház általános sebészeti osztályára is kiterjesztették a látogatási tilalmat az influenzás megbetegedések növekvő száma miatt.  Lénárt Beáta tájékoztatása szerint az intézkedés eddig hat osztály érintett. A tilalom kiterjesztését Lampé Zsolt ügyvezető és Várkonyi István, a Klinikai Farmakológiai, Infektológiai és Allergológiai Intézet vezető főorvosa a az intézményben tapasztalt influenzaszerű megbetegedések számának további emelkedése miatt látta indokoltnak – tette hozzá. Február 13. óta a központi aneszteziológiai és intenzív terápiás, a szülészeti és nőgyógyászati, a fül-orr-gége, a fej- és nyaksebészeti, az ápolási és a pulmonológiai osztályon van érvényben látogatási tilalom.

Az influenzaszerű megbetegedések miatt részleges látogatási tilalom lép életbe pénteken a mosonmagyaróvári Karolina Kórház-Rendelőintézetben. Bertalan István tájékoztatása szerint a látogatási tilalmat péntek reggel 7 órakor a szülészet-nőgyógyászati, az újszülött-, csecsemő- és gyermekgyógyászati, valamint az intenzív osztályon rendelik el, határozatlan időre. Hozzátette: a súlyos állapotú betegek látogatása az osztályvezető főorvossal történt előzetes egyeztetés alapján lehetséges.

Frissítve: 2013.02.24.

Az influenzajárvány miatt részleges látogatási tilalom lép életbe szombaton a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban - közölte az intézmény főigazgató főorvosa.  Tamás László János elmondta, hogy az intézkedés a pszichiátriai osztály valamennyi részlegét érinti. Egyetlen kivételt a Győrtől 25 kilométerre lévő Téten működő egység jelent.

 Frissítve: 2013.02.26.

Az influenzaszerű megbetegedések miatt keddtől a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház egész területén tilos a látogatás. A térségben is érzékelhető az influenzás betegek számának emelkedése, ezért Laczkó Tamás orvos igazgató saját hatáskörben látogatási tilalmat rendelt el, amely visszavonásig érvényes.

Frissítve: 2013.03.01.

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Egészségügyi Holding Zrt. négy tagkórházában. A korlátozás a nyíregyházi, a nagykállói, a mátészalkai és a fehérgyarmati kórház összes gyógyító osztályán érvényben van. A gyógyintézmények arra kérik a látogatókat, hogy a hozzátartozóikat a tilalom feloldásáig ne látogassák meg.

Részleges látogatási tilalmat vezettek az influenzaszerű megbetegedések számának emelkedése miatt péntektől a szombathelyi Markusovszky Kórházban pénteken – közölték a kórház hivatalos honlapján.A korlátozás a szülészeti és nőgyógyászati, a központi aneszteziológiai és intenzív, az onkoradiológiai, a haematológiai és hameosztazeológiai, valamint a csecsemő- és gyermekosztályra terjed ki.

Forrás: MTI

hirdetés

az oldal QR-kódja

Folyamatosan frissítve – Egyre több kórházban tilos a látogatás QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →