Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egyéb  >  jelenlegi cikk

Egészségügyi szűrőprogram Jász-Nagykun-Szolnok megye kistelepülésein

írta   /   2013-11-26  /   nincs hozzászólás

A Jász-Nagykun-Szolnok megye közgyűlése 10 millió forinttal támogatja azt az egészségügyi szűrőprogramot, amelynek idei folytatásaként az ezer lélekszám alatti települések lakosai kerülnek ismét sorra – mondta Kovács Sándor, az önkormányzati testület elnöke pénteken a szűrés egyik állomásán, Mesterszálláson tartott sajtótájékoztatón.

suroTájékoztatása szerint 2009 óta folyik szűrőprogram a megyei önkormányzat, a szolnoki Hetényi kórház és az érintett települések önkormányzatainak együttműködésével. Az első ütemben az ezer lakosúnál kisebb, második ütemben a 1000 és 1500 közötti, harmadik ütemben pedig az 1500 és 2000 népességszámú településeken végeztek szűrést.
Mivel az ezernél kevesebb lakosú falvakban 2010 tavaszán befejeződött a szűrés, az eltelt idő indokolttá tette, hogy ezeken a településeken újra tartsanak vizsgálatokat – tette hozzá.
Bene Ildikó, a Hetényi kórház főigazgatója arról beszélt, hogy egy egészségügyi intézmény elsődleges feladata ugyan a gyógyítás, de a megyei kórház szakemberei komoly megelőzési tevékenységet is folytatnak.
A kihelyezett, kistelepülési szűrések kötetlenebb közegben zajlanak, így többen veszik a bátorságot, hogy megvizsgáltassák magukat. Sok komoly problémát tudnak megelőzni ezekkel a szűrésekkel – jegyezte meg, hozzátéve: kollégái azonnal előjegyzésbe veszik azokat a betegeket, akikkel további teendő merül fel a vizsgálatokon.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Egészségügyi szűrőprogram Jász-Nagykun-Szolnok megye kistelepülésein QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

dohanyzas

Nemzeti dohányzástiltó táblák: súlyos bírságok jöhetnek

bővebben →