Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

Koraszülöttek ügye – ÁNTSZ: hét nap alatt kilencven speciális vizsgálatot végeztek el

írta   /   2013-08-17  /   nincs hozzászólás

A miskolci megyei kórházban történt koraszülött-halálozások okainak kiderítésére az utóbbi hét napban kilencven speciális vizsgálatot végeztek el az egészségügyi hatóságok, és még ötvenet terveznek – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).csecsemohalal2

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) négy különböző laboratóriumában 16 mikrobiológus szakember dolgozik a minták elemzésén. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) járványügyi és szakfelügyeleti vizsgálata is tart még. Az OTH és a OEK munkatársai közül többen nyári szabadságukat megszakítva kapcsolódtak be a járványügyi és szakfelügyeleti vizsgálatba. A munka a hosszú hétvégén is folytatódik.
Arra törekednek, hogy a vizsgálatokkal a biztonságos és folyamatos betegellátást, a kórház koraszülött-újszülött-pathológiai osztályán folyó munkát a lehető legkevésbé zavarják. A miskolci koraszülöttintenzív-centrumban jelenleg 27 beteget ápolnak, közülük 9 szorul intenzív ellátásra. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház koraszülött-újszülött-pathológiai osztályán továbbra is érvényben vannak a szigorú járványügyi és higiénés biztonsági intézkedések – írták.
Az ÁNTSZ közleménye szerint a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) felajánlotta, hogy szükség esetén, egyedi helyzetértékelés alapján fogadni tudják azokat a várandós nőket, akik gyermeküket várhatóan a 37. terhességi hét előtt hoznák világra.
Augusztus 5. és 14. között kilenc koraszülött csecsemő halt meg a miskolci megyei kórházban. A halálesetek miatt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn rendkívüli vizsgálatot rendelt el az intézményben. Emellett a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetet (GYEMSZI) arra utasította, hogy a vizsgálat idejére függessze fel beosztásából a kórház főigazgatóját. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár hétfő este Miskolcon kijelentette: a kórház koraszülötteket ellátó osztályának bezárása nem indokolt, az esetleges fertőzésekkel kapcsolatban folyamatban vannak a vizsgálatok, amelyeket mindenre kiterjedő gondos mintavétel alapján kell elvégezni.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Koraszülöttek ügye – ÁNTSZ: hét nap alatt kilencven speciális vizsgálatot végeztek el QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →