Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségturizmus  >  jelenlegi cikk

Egészségturizmus: Uniós forrásból épül elit magánklinika-panzió Debrecenben

írta   /   2013-12-05  /   nincs hozzászólás

Hajdú-Bihar megyében jelenleg hat egészségturisztikai beruházás van folyamatban, összesen négymilliárd forint európai uniós támogatással – mondta az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ÉARFÜ) ügyvezető igazgatója  Debrecenben.
egészségturizmus2   Három beruházás a megyeszékhelyen, három Hajdúszoboszlón valósul meg – közölte Mező Ferenc a debreceni Elite Clinic egészségturisztikai szolgáltató centrum kialakításának projektindító rendezvényén.
A szakember felhívta a figyelmet: a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési időszakban önmagában szálláshely-fejlesztésre nem pályázhatnak a vállalkozások, azt össze kell kötni valamilyen attrakcióval, vagy turisztikai fejlesztéssel.
Mező Ferenc emlékeztetett arra, hogy Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere és Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem (DE) rektora kezdeményezésére január elsejétől a cívis városban jöhet létre az ország legnagyobb egészségügyi intézménye a helyi klinikák és a Kenézy kórház integrálásával.
Ez olyan tudásközpontot és innovációs hátteret jelent, amire méltán lehet alapozni a régió egészségturisztikai fejlesztéseit – mondta Mező Ferenc.
Molnár Csaba, a beruházó Plasztika 2000 Kft. ügyvezetője a projektnyitón elmondta: az Új Széchenyi Terv keretében nyert 537,7 millió forintos támogatásból a debreceni Bem téren alakítják ki az Elite Clinic magánklinikát és panziót.
Az egészségügyi intézményben a plasztikai beavatkozástól az általános és baleseti sebészetig mindenféle műtétet el tudnak majd végezni. A beruházás jövő évi befejezésétől három évig hazai társadalombiztosítási (OEP) forrásokra nem pályázhatnak, de több magánbiztosítóval is készülnek együttműködési megállapodást kötni.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Egészségturizmus: Uniós forrásból épül elit magánklinika-panzió Debrecenben QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →