Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Egészségipari innovációs klaszter jött létre a Magyar Biotechnológiai Szövetség közreműködésével

írta   /   2013-08-30  /   nincs hozzászólás

Az egészségipar területén tevékenykedő kis- és közepes vállalkozások fejlődését segítő innovációs klaszter jött létre a Magyar Biotechnológiai Szövetség közreműködésével – közölte Hajdú Szabolcs, a szervezet pénzügyi munkacsoportjának vezetője szerdán Szegeden.

A BioPharm klaszter működésének első szakaszát lezáró konferencián a szakember elmondta, a tizenöt tagvállalat többsége, valamint a kezdeményezéshez csatlakozó támogatók a Szegedi Tudományegyetem, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontja, valamint a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány már korábban is együttműködött kutatási projektekben, részt vettek közös pályázatokon.

klaszter
A klaszterszervezet létrehozásának célja az együttműködés elmélyítése, a tagvállalatok fejlődésének elősegítése volt. Ennek érdekében többek között biomenedzser képzéseket szerveztek, melyeken a résztvevők pályázatokkal, adózással, pénzügyekkel, piackutatással, marketinggel, kockázati tőkebefektetéssel kapcsolatos információkhoz jutottak – tudatta Hajdú Szabolcs.
A klaszter a tagok számára nemzetközi konferenciákon, kiállításokon való részvételhez is támogatást nyújtott, s elindult három közös – köztük egy gyógyszer-rezisztencia előrejelzésére alkalmas tesztrendszer kidolgozását célzó – kutatás-fejlesztési projekt is.
Hajdú Szabolcs elmondta, hogy a szervezetet szeretnék akkreditált innovációs klaszterré továbbfejleszteni, s céljuk, hogy egy-két éven belül közös termékkel vagy szolgáltatással megjelenjenek a nemzetközi piacon.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Egészségipari innovációs klaszter jött létre a Magyar Biotechnológiai Szövetség közreműködésével QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →