Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Kalendárium  >  jelenlegi cikk

Egészséghét Erzsébetvárosban – prevenciós nap, szűrőprogramok a Klauzál téren

írta   /   2013-09-20  /   nincs hozzászólás

 

Szűrőprogramokkal, prevenciós előadásokkal és sportrendezvényekkel egybekötött egészséghetet tart a VII. kerületi önkormányzat vasárnapig.

    Az erzsébetvárosiak ingyenes, átfogó szűrőprogramokon vehetnek részt, valamint a felismerésről és a megelőzésről szóló előadásokat hallgathatnak meg. Szombaton a Klauzál téren lesz prevenciós nap, ahol családi programokat rendeznek, bemutatnak egy speciális rohamkocsit és újraélesztési technikákat is tanulhatnak az érdeklődők.

kaluzál
Pénteken kezdődik egy Guinness-rekordkísérlet: 52 órás kispályásfoci indul a Városligeti Sportcentrumban. Emellett az iskolások és a felnőttek bajnokságát is megrendezik, kísérőprogramként pedig amerikai foci lesz.
A közlemény szerint a városrész az  egészséges életmód mellett a közbiztonság javítására is kiemelt figyelmet fordít. Minden kerületi általános iskolás KRESZ kiadványt kapott, s nemrég biciklis napot tartottak a gyerekeknek.
A kerület jelezte: átadtak egy defibrillátor készüléket a Baross Gábor sporttagozatos általános iskolának és folyamatban van további négy beszerzése, amelyeket éjszakai portaszolgálattal is rendelkező intézményekben helyeznek el. Májusig összesen 15 készülék lesz Erzsébetvárosban, a kerületi iskolákban pedig megtanítják a diákokat azok használatára is.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Egészséghét Erzsébetvárosban – prevenciós nap, szűrőprogramok a Klauzál téren QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →