Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Egészségfejlesztési program indult a szolnoki kistérségben

írta   /   2013-11-07  /   nincs hozzászólás

Egészségfejlesztési program indult a 17 településen több mint 120 ezer lakost számláló szolnoki kistérségben a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi kórház gesztorálásával. A Társadalmi Megújulás Operatív Program által 124 millió forinttal támogatott, 2015 februárjáig tartó projekt révén az egészséges életmód további térhódítását és a térségben leggyakoribb megbetegedések számát szeretnék csökkenteni.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében 2007 óta működnek prevenciós programok, és az itt élők a tapasztalok szerint egyre inkább partnerek abban, hogy tegyenek a betegségek megelőzéséért, vagy ha már kiderül a baj, akkor azt időben és jól lehessen kezelni – mondta Bene Ildikó, a Hetényi kórház főigazgatója a szerdai szolnoki projektnyitó rendezvényen.
Noha olyan úton járnak, amelyen már megtették az első lépéseket, tennivaló még van bőségesen, hiszen a szív- és érrendszeri, a daganatos valamint a mozgásszervi megbetegedések tekintetében országos összevetésben rosszak a megye statisztikai mutatói – tette hozzá.
A program keretében egy egészségfejlesztési iroda kezdi meg működését a megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szervénél. A települési önkormányzatok, civil szervezetek, valamint a háziorvosok bevonásával tervezett feladatok között szerepel egészségügyi adatbázis létrehozása, a keringési betegségek kockázatának kiszűrése, betegeket tömörítő klubok támogatása, a dohányzás és a túlzott alkoholfogyasztás visszaszorítására hivatott akciók, valamint ismeretterjesztő előadások tartása.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Egészségfejlesztési program indult a szolnoki kistérségben QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →