Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

Egészséges életmódra ösztönző program indul Zuglóban

írta   /   2013-10-03  /   nincs hozzászólás

A kiegyensúlyozott táplálkozás, a mindennapi mozgás és az egészséges életmód alapjait sajátíthatják el interaktív, játékos formában hat zuglói általános iskola diákjai a Tegyünk Együtt a Gyermekekért (TEGY) oktatási program keretében.

A Danone Kft. oktatási programja a 7-14 éves gyermekek számára kíván útmutatást adni, hogy játékos formában ismerjék meg és sajátítsák el az egészséges életmód alapelveit – adat hírül közleményben a vállalat.

tegy
A 2013/14. tanév első félévében az 5. osztályos osztályfőnököknek, valamint az iskolaigazgatóknak, egészségtan és rekreáció szakos tanároknak szakmai tréningeket szerveznek, amelyek során a résztvevők szakemberektől kapnak ajánlásokat az egészséges életmód hatékony, interaktív tanításához.
A gyerekek játékos, ismeretterjesztő órák keretében az egészséges táplálkozással és életmóddal kapcsolatban hallhatnak lényeges információkat interaktív formában.
Nagy lépésekkel az egészség felé címmel lépésszámlálási versenyt is hirdetnek az 5. osztályosok körében, valamint Ezt jól kifőztétek! – Egészségesen finomat! címmel gasztronómiai pályázatra is nevezhetnek háromfogásos egészséges menüsorral az osztályok.
A pályázat nyertesei érdekes kiránduláson vehetnek részt egy magyarországi tehenészetben és egy tejtermékgyártó üzemben.
Az idei év első félévében Budapesten, Kőbányán, Debrecenben és Szegeden indította el a Danone oktatási programját, az egészséges életmódot és táplálkozást támogató küldetésével összhangban, amelyben több mint ezer kőbányai, debreceni és szegedi általános iskolás, valamint közel száz pedagógus vett részt.
További információk a http://www.tegy.hu oldalon érhetők el.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Egészséges életmódra ösztönző program indul Zuglóban QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →