Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

Diszlexia Klub indul minden hónap első hétfőjén

írta   /   2013-03-04  /   nincs hozzászólás

A szülői klub célja, hogy fórumot adjon az olvasási problémákkal küzdők szülei és tanárai számára.

Fő célkitűzésünk, hogy a résztvevők megoszthassák egymással a különböző intézményekben szerzett jó és rossz tapasztalataikat. A résztvevők rövid előadásokat hallhatnak a témával kapcsolatos aktuális kérdésekről, gyakorlati problémákról, lehetőségekről, a létező és hozzáférhető új módszerekről.

Március 4. – Diszlexia a középiskolában
Mit tehet a pedagógus? – Fogyatékosak-e a diszlexiás diákok?
A diszlexia nem értelmi fogyatékosság. A diszlexiások között kiemelkedő intelligenciájúak éppúgy akadnak, mint átlagosak és átlag alattiak. Példaként néhány diszlexiás híresség: Tom Cruise, Steven Spielberg, Walt Disney, Thomas Edison, Albert Einstein, Steve Jobs, Sir Winston Churchill. Gróf Széchenyi István az alábbiakat írta gyermekkoráról:
„Nekem például végtelenül nehéz felfogásom volt, gyermekkoromban szinte semmilyen, 6-7 esztendős koromban a legnagyobb fáradsággal sem tudtak megtanítani még olvasni sem, úgyhogy akkor közel voltam ahhoz, hogy ‘grófi trotli’-nak tartsanak. Nagyon nehezen tanultam, nem értettem meg semmit; tulajdonképpen igen rossz diák voltam…„ Vendég: Békés Anna középiskolai vezető magyar tanár

hirdetés

az oldal QR-kódja

Diszlexia Klub indul minden hónap első hétfőjén QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →