Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Diabetológia  >  jelenlegi cikk

Cukorbetegek egészségügyi szolgáltatását javító rendszerhez nyert támogatást egy konzorcium

írta   /   2013-07-25  /   nincs hozzászólás

Integrált, a cukorbetegek ellátásának hatékonyságát növelő rendszer megvalósításához nyert el több mint 500 millió forintos támogatást egy konzorcium.

A kifejlesztendő rendszer elsősorban a diabétesszel kapcsolatos kezelések segítésére szolgál, de kialakítása lehetővé teszi a későbbi bővítést más krónikus betegségekben szenvedőkre is – közölte a Stratis Vezetői és Informatikai Tanácsadó Kft.
A közlés szerint a cég által vezetett konzorcium – amelynek további tagjai az Óbudai Egyetem és a PPT Group Kft. – Dialogic rendszere egységes környezetben kezeli mind a rendelési bejegyzéseket, mind a rendelkezésre álló erőforrásokat.
Így nem fordulhat elő, hogy akkor derül ki, nincs elérhető orvos, amikor a beteg megérkezett, mert a rendszer már előre figyelmezteti az egészségügyi szolgáltatót. Ekkor a szolgáltató a rendszert használva egy másik kórházhoz irányíthatja a beteget, új időpontot adhat, vagy másik kórházból igényelhet orvost. A beteg mindebből azt tapasztalja, hogy az ellátás kiszámíthatósága jelentősen megnövekedett, nem kell feleslegesen elmenni a kórházba, és a várakozási idők is csökkenek, mivel a kórház jobban kihasználja erőforrásait – olvasható a közleményben.
Az elnyert uniós forrás az összköltség 80 százaléka.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Cukorbetegek egészségügyi szolgáltatását javító rendszerhez nyert támogatást egy konzorcium QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →