Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Genetika  >  jelenlegi cikk

Csillagszemmel… – kiállítás a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban – október 17.-31.

írta   /   2013-10-16  /   nincs hozzászólás

A Magyar Williams Szindróma Társaság „Csillagszemmel…” című fotópályázatára beérkező alkotásokból időszaki kiállítás nyílik 2013. október 17-én 17.30 órakor a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának Kisgalériájában (Budapest, VIII. Reviczky u. 1.).

A kiállításon látható képek a Magyar Williams Szindróma Társaság visegrádi országokkal együttműködésben megvalósult családi fejlesztő táborában készültek.

williams2

A Williams szindróma ritka genetikai betegség (1/20.000 születési arány). Ebből adódóan a WS-seket és a hasonló ritka betegeket nevelő családok, az országban, sőt a világban „ritkán”, szétszórva élnek. Mivel ez a betegség is súlyos, krónikus, és sokszor az életet is veszélyezteti, ezért megpróbáltatások elé állítja a családokat.

williams

A nemzetközi tábor célja így egy integrált fejlesztő program megvalósítása volt a sérültek esélyegyenlőségének növelésére. A Visegrádi Alap támogatásával megvalósuló rendezvény során négy ország résztvevői gyűltek össze, hogy megoszthassák egymással az olyan jó gyakorlataikat, melyekkel javíthatják e ritka betegséggel élők életminőségét. A Williams szindrómásoknak szervezett tábor, amely közel 160 résztvevővel zajlott, nemzetközileg is az egyik legnagyobb méretű programnak bizonyult.

A tábor alatt készült amatőr, de ugyanakkor mesteri fényképekből facebook szavazás alapján négy kategóriában hirdettek nyertest, emellett a Nikon, a Canon és a Morgan Stanley is külön díjat ajánlott fel.

A sajtóeseménnyel egybekötött megnyitón a fotópályázat nyerteseinek díjátadására is sor kerül.

A kisebb és nagyobb gyerekeket táncos meglepetés program várja a kiállításmegnyitót követően a Sárkányos Gyerekkönyvtárban.

A tárlat 2013.október 17-31. között látható a könyvtár nyitvatartási idejében.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Csillagszemmel… – kiállítás a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban – október 17.-31. QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →