Loading...
Ön Itt van:  Home  >  'rák'
friss

A gyakran megzavart alvás gyorsíthatja a daganat növekedését

írta   /  2014-02-06  /  Egészségőr, Egészségtudomány, Hírek, Onkológia  /  nincs hozzászólás

..

A gyakran megzavart alvás gyorsíthatja a rákos daganat növekedését és fokozhatja betegség agresszivitását – derült ki egy izraeli kutatásból.

bővebben →
friss

A rákbetegségek megelőzése érdekében számos szűrőprogram indul

írta   /  2014-02-04  /  Egészségügyi világnapok, Hírek, HPV, Kalendárium, Onkológia, Prevenció, szűrés, oltás  /  nincs hozzászólás

mamografia

A rákbetegségek hathatósabb megelőzése érdekében idén számos szűrőprogram indul, és az onkológiai ellátóhelyek fejlesztése is folytatódik – mondta az egészségügyért felelős államtitkár kedden, Budapesten.

bővebben →
friss

Egymillió tüdőrákos lehet 2025-re Kínában

írta   /  2014-01-19  /  Egészségbolygó, Egyéb, Hírek  /  nincs hozzászólás

kinaszmog2

Elsősorban a dohányzásnak és a légszennyezésnek tulajdoníthatóan meredeken nő a tüdőrákos betegek aránya Kínában, ahol 2025-re az egymillió főt is elérheti a számuk – írja a Csinghua Sipao című napilap.

bővebben →
friss

Őszi séta a Margitszigeten – November 10. – Magyar Rákellenes Liga szervezésében

írta   /  2013-10-25  /  Kalendárium, Onkológia  /  nincs hozzászólás

magyarrákellenesliga

  Szép őszi napot kívánok, sziasztok!Szeretnélek meghívni Titeket egy sétára, most NEM a Normafára. A séta a Margitszigeten lesz. Örülnék ha egy kicsit körbejárnánk a szigetet.

bővebben →
friss

A rák évi 126 milliárd euróba került az Európai Uniónak 2009-ben

írta   /  2013-10-14  /  Hírek, Onkológia  /  nincs hozzászólás

rák

  A rák 126 milliárd euróba (37,3 ezer milliárd forintba) került 2009-ben az Európai Unió országainak – derült ki az Oxfordi Egyetem tanulmányából.

bővebben →
friss

Szívesen segítene? – A Magyar Rákellenes Liga felhívása

írta   /  2013-08-07  /  Kalendárium  /  nincs hozzászólás

rákligasegítség

A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat önkéntes segítőtársakat keres, akik tevékenyen részt vesznek a daganatos betegek lelki ápolásában, látogatásaikkal igyekeznek enyhíteni a betegek magányérzetén.

bővebben →
friss

Tanulmánnyal igazolták a családban előforduló rákbetegség jelentette kockázatot

írta   /  2013-07-25  /  Baba-mama sarok, Egyéb, Hírek, Onkológia  /  nincs hozzászólás

Couple giving two young children piggyback rides smiling

Egy daganatos betegség családon belüli előfordulása nem csupán ugyanannak, de más ráktípusoknak a kialakulási kockázatát is növelheti a közeli hozzátartozók körében – derült ki egy új tanulmányból.

bővebben →
friss

Fiatalok Klubja Tari Annamáriával

írta   /  2013-07-04  /  Kalendárium, Onkológia  /  nincs hozzászólás

magyarrakellenesliga

Fiatalok Klubja július 5-én, pénteken Tari Annamáriával 16 órakor az Onkológiai Intézet Tükörtermében.. 42 éves korig várunk mindenkit szeretettel.

bővebben →
friss

Divat és a rossz szokások miatt majdnem kétszer annyi az “életmód”-rák

írta   /  2013-07-02  /  Egyéb, Hírek, Onkológia  /  nincs hozzászólás

dohanyzas2

A mértéktelen napozás, a dohányzás és az alkohol tíz év alatt negyven százalékkal emelte az életmóddal kapcsolatos rákos megbetegedések számát Nagy-Britanniában.

bővebben →
friss

Rákmegelőzés: Angelina Jolie mindkét mellét levetette

írta   /  2013-05-14  /  Betegségekről érthetően, Onkológia  /  nincs hozzászólás

angelina-surgery_051413010147

A színésznő anyja egy évtizeden át harcolt a rákkal, mielőtt 56 éves korában meghalt. Jolie-nál hibás gént találtak, ami miatt 87 százalék esélye van a mellrákra. Február és április között több műtéttel eltávolították a hatgyerekes sztár mellét. Petefészkét is el fogják távolítani.

bővebben →
friss

Melanóma-világnap – A legalattomosabb veszély az UV-B sugárzás

írta   /  2013-05-06  /  Betegségekről érthetően, Egészségügyi világnapok, Egyéb, Hőségriadó, Onkológia  /  nincs hozzászólás

melanoma2

A legkellemesebb, de egyben a legalattomosabb veszélyt jelenti az UV-B sugárzás – mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnöke hétfőn, Budapesten egy szakmai fórumon, ahol az UV sugárzás egészségügyi veszélyeire hívták fel a figyelmet.

bővebben →
friss

Ingyenes melanoma szűrés gyerekeknek – május 3.

írta   /  2013-04-29  /  Baba-mama sarok, Bőrgyógyászat, Kalendárium, Onkológia, Prevenció, szűrés, oltás  /  nincs hozzászólás

melanomanap

A Medikids Gyermekgyógyászati Központ gyermekek számára ingyenes melanoma szűrést szervez Dr. Molnár Katalin bőrgyógyász szakorvos közreműködésével. „Mielőtt bőrét a Napnak mutatja meg, mutassa meg bőrgyógyászának!” – Ez a jelmondata a páneurópai EURO-MELANOMA prevenciós kezdeményezésnek a bőrrák ellen.

bővebben →
friss

Védőnők is végezhetnének méhnyakrák-szűrővizsgálatot

írta   /  2013-04-24  /  Baba-mama sarok, Betegségekről érthetően, Diagnosztika, Egészségügy, Egyéb, Onkológia, Prevenció, szűrés, oltás  /  nincs hozzászólás

cancer

Egy egyszerű és fájdalommentes vizsgálattal kimutatható, mégis évente több mint ezer nő veszíti életét méhnyak-rákban. Különösen azok veszélyeztetettek, akik csak ritkán járnak nőgyógyászhoz, mert náluk már sokszor későn ismerik fel a bajt.

bővebben →
friss

Milyen okai lehetnek a vizelettartási zavaroknak?

írta   /  2013-04-18  /  Betegségekről érthetően, Egyéb, Inkontinencia, Vese- és húgyuti betegségek  /  nincs hozzászólás

kávé2

Átmeneti vizelet inkontinenciát eredményező okok: Táplálkozás. Bizonyos ételek, italok illetve gyógyszerek vizelet inkontinenciához vezethetnek. Az ezekkel kapcsolatos szokások megváltoztatása a tünetek enyhülését eredményezheti.

bővebben →
friss

A passzív dohányzás kevésbé ismert hatása

írta   /  2013-04-15  /  Hírek, Szenvedélybetegségek  /  nincs hozzászólás

passzivcigi

A passzív dohányzásnak hangsúlyozottan hatása van a légzési paraméterekre, amely jobban elősegíti az asztma és az állandó nehézlégzés kialakulását, mint más allergiák.

bővebben →