Loading...
Ön Itt van:  Home  >  'mellrák'
friss

A testmozgás segítheti a nőket a mellrák leküzdésében

írta   /  2013-12-14  /  Hírek, Onkológia, Prevenció, szűrés, oltás  /  nincs hozzászólás

telifutas

A rendszeres testmozgás segítheti a nőket a mellrák leküzdésében, mivel csökkenti az ízületi és izomfájdalmakat, amelyek miatt számos beteg felhagy a betegséget kezelő és a kiújulás kockázatát csökkentő gyógyszerek szedésével.

bővebben →
friss

Csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát egy ösztrogénellenes gyógyszer

írta   /  2013-12-13  /  Gyógyszerekről, Hírek, Onkológia  /  nincs hozzászólás

mellrak4

Több mint felére csökkenti a mellrák kialakulásának esélyét a magas kockázatú nők csoportjában egy ösztrogénhormon-ellenes gyógyszer – állapították meg brit kutatók egy nagyszabású nemzetközi tanulmányban.

bővebben →
friss

Egy koleszterinszármazék összefüggésben van a mellrákkal

írta   /  2013-12-01  /  Hírek, Onkológia  /  nincs hozzászólás

melrak

Egy koleszterinszármazék az ösztrogénhez hasonló módon képes serkenteni a melldaganat növekedését egereknél, és talán az embereknél is – derült ki egy amerikai tanulmányból.

bővebben →
friss

Két éven belül alkalmazható részletes mellrák-tesztet fejlesztettek ki

írta   /  2013-11-01  /  Hírek, Onkológia  /  nincs hozzászólás

mellrak3

A személyre szabott kezelést és ezáltal a gyógyulás nagyobb lehetőségét elősegítő mellrák-tesztet fejlesztettek ki brit kutatók, akik hét típusba sorolták a betegség fajtáit.

bővebben →
friss

Egészség Hídja: egészséges életmóddal, önvizsgálattal, rendszeres szűrővizsgálatokkal megelőzhető a mellrák

írta   /  2013-10-14  /  Hírek, Onkológia  /  nincs hozzászólás

mellrak2

Elsősorban a fiatalabb generáció tagjait szólították meg a mellrákellenes kampány szervezői a hagyományos, Lánchídon átvonuló sétával vasárnap. A rendezvényhez – az egészségmegőrzés jegyében – többen kerékpárral, riksával és rollerrel csatlakoztak.

bővebben →
friss

Mellműtéten átesett nőknek készített kollekciót a Women’secret

írta   /  2013-10-10  /  Hírek, Onkológia  /  nincs hozzászólás

mellrakmelltarto

Szimpatikus kezdeményezéssel állt elő a women’secret, legújabb kollekcióját ugyanis a mellműtéten átesett nőknek készítette. Mivel a beavatkozás utáni utáni időszak nem csak lelkileg, hanem fizikailag is megterhelő, ezért a márka a barcelonai Dexeus Nőgyógyászati Klinikával kollaborálva készített kifejezetten olyan, orvosilag is megfelelő melltartókat, amik csinosak és nőiesek

bővebben →
friss

Angelina Jolie után Anastacia is levetette melleit

írta   /  2013-10-08  /  Hírek, Onkológia  /  nincs hozzászólás

anastacia

Amíg az év elején Angelina Jolie sokkolta a világot azzal, hogy – a ráktól való, s nem alaptalan félelme miatt – levetette mindkét mellét, most Anastacia döntött hasonlóan

bővebben →
friss

Bicikliseket is várnak a mellrák ellenes sétára október 13-án

írta   /  2013-10-07  /  Kalendárium, Onkológia  /  nincs hozzászólás

mellrakellenesseta2

 A bicikliseket is várják október 13-án a mellrák ellenes sétára Budapesten, a résztvevők a Lánchídon át teszik meg a két kilométeres távot.

bővebben →
friss

Séta a mellrák ellen Székesfehérváron – október 5.

írta   /  2013-09-29  /  Kalendárium, Onkológia  /  nincs hozzászólás

mellrakelleniseta

Séta a mellrák ellen. Közös sétára invitáljuk október 5-én, Székesfehérváron. Cél: A mellrák elleni küzdelem támogatása.

bővebben →
friss

Életmentő lehet a 45 és 65 év közötti nők emlővizsgálata

írta   /  2013-08-02  /  Hírek, Onkológia, Prevenció, szűrés, oltás  /  nincs hozzászólás

Nurse Assisting Patient Undergoing Mammogram

 Életmentő lehet a 45 és 65 év közötti nők emlővizsgálata, amelyet az állam évente finanszíroz – mondta a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgatója hétfőn Balatonfüreden.

bővebben →
friss

Gyógyszerrel akarják megelőzni a mellrákot Nagy-Britanniában

írta   /  2013-07-24  /  Egyéb, Gyógyszerekről, Hírek, Onkológia  /  nincs hozzászólás

Európában elsőként Nagy-Britanniában tesznek kísérletet arra, hogy egészséges nők  gyógyszerszedéssel megelőzzék a mellrákot. A kedden életbe lépett új ajánlás alapján gyógyszerszedéssel több ezer olyan brit nő veheti elejét a daganat kialakulásának, akinél a családi előzmények miatt magas a mellrák kockázata. A kezelésről a kezelőorvosok és a páciens együtt döntenek. Ha öt éven át naponta szedik […]

bővebben →
friss

Rákmegelőzés: Angelina Jolie mindkét mellét levetette

írta   /  2013-05-14  /  Betegségekről érthetően, Onkológia  /  nincs hozzászólás

angelina-surgery_051413010147

A színésznő anyja egy évtizeden át harcolt a rákkal, mielőtt 56 éves korában meghalt. Jolie-nál hibás gént találtak, ami miatt 87 százalék esélye van a mellrákra. Február és április között több műtéttel eltávolították a hatgyerekes sztár mellét. Petefészkét is el fogják távolítani.

bővebben →
friss

Korszerű emlővizsgáló-központ Debrecenben

írta   /  2013-04-06  /  Baba-mama sarok, Betegségekről érthetően, Egészségügy, Onkológia, Prevenció, szűrés, oltás  /  nincs hozzászólás

debrecen

Korszerű emlővizsgáló-központot adtak át Debrecenben pénteken. a fejlesztéshez az Új Széchenyi Terv két pályázatán összesen 30 millió forint európai uniós támogatást nyert a helyi ECHO Kft.

bővebben →
friss

Ígéretes új eljáráson dolgoznak mellrákos nők számára Japánban

írta   /  2013-03-26  /  Hírek, Onkológia  /  nincs hozzászólás

mellrák

     Egy Japánban kifejlesztett új eljárásnak köszönhetően az emlőmegtartó műtéten átesett mellrákos nők képesek lehetnek “újranöveszteni” az eltávolított mellszövetet.     Japán kutatók az érintett nők saját őssejtjeit és más testrészeikből származó zsírszövetet kombináltak és ültettek be az emlőmegtartó műtét során eltávolított szövetek helyére. Zsírszövet felhasználásával már korábban is próbálkoztak a mellszövet regenerációjával, ám az csak […]

bővebben →
friss

A tüdőrák pár éven belül megelőzi a mellrákot az európai nők körében

írta   /  2013-02-13  /  Hírek, Onkológia  /  nincs hozzászólás

Rotation of cigarro

A mellrákot megelőzve a tüdőrák lesz pár éven belül a rák miatti halálozás leggyakoribb oka az európai nők körében – figyelmeztetnek a szakemberek, akik szerint ez az állapot mindazonáltal csak rövid ideig fog fennállni.    Az Annals of Oncology című folyóiratban közölt eredmények szerint a tendencia már Nagy-Britanniában és Lengyelországban is megfigyelhető. A tüdőrák miatti […]

bővebben →