Loading...
Ön Itt van:  Home  >  'koleszterin'
friss

Mi az igazság a rettegett koleszterin körül?

írta   /  2014-01-09  /  Betegségekről érthetően, Szív- és érrendszeri betegségek  /  nincs hozzászólás

http://www.dreamstime.com/-image10999914

Egy évtizede került be a köztudatba a koleszterin fogalma. Népbetegségként kezdték emlegetni, féltünk, mértük, figyeltük ételeinket. Aztán azt kezdtük hallani, nem is olyan rossz az a koleszterin. Vajon mi az igazság?

bővebben →
friss

Koleszterindiéta Zsírsavcsökkentő receptek és orvosi tanácsok

írta   /  2013-12-06  /  Elhízás, diéta, táplálkozás, Kalendárium  /  nincs hozzászólás

koleszterinkonyv

Megjelent Dr.Palik Éva – Antal Emese – Dr.Karádi István KoleszterindiétaZsírsavcsökkentő receptek és orvosi tanácsok című kötete a  DIÉTÁS KÖNYVEK® sorozaton belül.

bővebben →
friss

Egy koleszterinszármazék összefüggésben van a mellrákkal

írta   /  2013-12-01  /  Hírek, Onkológia  /  nincs hozzászólás

melrak

Egy koleszterinszármazék az ösztrogénhez hasonló módon képes serkenteni a melldaganat növekedését egereknél, és talán az embereknél is – derült ki egy amerikai tanulmányból.

bővebben →
friss

A koleszterincsökkentők harmadával mérsékelhetik a demencia kockázatát

írta   /  2013-10-04  /  Demencia, Alzheimer-kór, Gyógyszerekről, Hírek, Szív- és érrendszeri betegségek  /  nincs hozzászólás

demencia

A koleszterincsökkentő gyógyszerek csaknem harmadával mérséklik az emlékezetromlás és a demencia kockázatát – mutatta ki egy több tanulmány adatait elemző, nagyszabású vizsgálat.

bővebben →
friss

Miért baj, ha magas a koleszterinszintünk?

írta   /  2013-05-02  /  Betegségekről érthetően, Egyéb, Elhízás, diéta, táplálkozás, Szív- és érrendszeri betegségek  /  nincs hozzászólás

koleszterin2

Sokszor és sokat hallani erről a kérdésről, mégis fontos a tudás időnkénti felfrissítése, esetleg a tudnivalók más szögből való megvilágítása.

bővebben →
friss

Mit tegyünk, ha kiderül, hogy magas a koleszterinszintünk?

írta   /  2013-04-15  /  Betegségekről érthetően, Egyéb, Szív- és érrendszeri betegségek  /  nincs hozzászólás

koleszterin

Ha a laborvizsgálat kimutatja, hogy kicsit magasabb a koleszterinszintünk, orvosunk azonnal életmód-változtatást  fog javasolni. ígérjük meg, ne csak neki, hanem magunknak is, hogy leszokunk a dohányzásról, csökkentjük vagy teljesen elhagyjuk az alkoholt, zsírszegény lesz az étrendünk, és olajjal készült ételeket fogyasztunk.

bővebben →
friss

Lehetséges, hogy túlszedetik a betegekkel a koleszterinszint-csökkentőket

írta   /  2013-03-13  /  Betegségekről érthetően, Gyógyszerekről, Szív- és érrendszeri betegségek  /  nincs hozzászólás

gyogyszer

Lehetséges, hogy túlszedetik a betegekkel a koleszterinszint-csökkentőket, sok szakértő szerint ugyanis indokolatlanul alacsonyan húzták meg az elérendő értéket

bővebben →
friss

Néhány fontos szempont a koleszterincsökkentő diétához

írta   /  2012-11-24  /  Diabetológia, Elhízás, diéta, táplálkozás, Kérdezzen! válaszolunk, Szív- és érrendszeri betegségek  /  nincs hozzászólás

collage

A magas koleszterinszint már az első intő jelek egyike, hogy szervezetünket nagyobb kihívás elé állítottuk a szív- és érrendszeri megbetegedések elleni harcban, és lassan egyre kevésbé tud megfelelni az egészség megőrzéséért. Orvosunk, és gyógyszerészünk elsősorban a diéta fontosságára fogja felhívni a figyelmünket egy a magas koleszterinszintet felismerő diagnózis után.

bővebben →
friss

A szív védelmében

írta   /  2012-09-10  /  Gyógyszerekről, Szív- és érrendszeri betegségek  /  nincs hozzászólás

aspirin_protect

Alig van ember, akinek az Aspirin® név hallatán ne a közismert fájdalomcsillapító gyógyszer jutna azonnal az eszébe. Nem véletlenül, hiszen az Aspirin®-t több mint egy évszázada használjuk különböző eredetű – fej-, hát-, ízületi – fájdalmak, illetve megfázásos panaszok enyhítésére. Arra azonban csak jóval később, a múlt század második felében figyeltek fel a tudósok, hogy az […]

bővebben →
friss

Amit a koleszterincsökkentő gyógyszerekről tudni érdemes

írta   /  0201-08-10  /  Gyógyszerekről, Szerkesztőségi cikk, Szív- és érrendszeri betegségek  /  nincs hozzászólás

tabletta

A legtöbb magas vérzsír- (koleszterin-, triglicerid-) szinttel rendelkező páciens egyben túlsúlyos is, hiszen a felesleges energia zsírpárnák formájában lerakódik a szervezetükben. Nekik a testsúlycsökkentés és az életmódváltás az elsőként ajánlott terápia. Sok betegnek azonban a diéta és a mozgás ellenére sem csökken kellő mértékben a vérzsírszintje, ekkor a kezelőorvos gyógyszereket javasol.

bővebben →