Loading...
Ön Itt van:  Home  >  'gyógyvíz'
friss

Gyógyhely minősítést kapott Szigetvár

írta   /  2014-01-30  /  Egészségturizmus, Gyógyvíz, Hírek  /  nincs hozzászólás

A Tisztifõorvosi Hivatal gyógyhellyé minõsítette Szigetvárt

Gyógyhely minősítést kapott a napokban Szigetvár, amely fejlesztéseket és a turizmus erősödését reméli az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) elismerésétől – mondta el Kolovics János polgármester.

bővebben →
friss

Információs központ segíti az Erzsébet-program fürdőbelépőinek igénylését Debrecenben

írta   /  2014-01-16  /  Gyógyszerekről, Gyógyvíz, Hírek  /  nincs hozzászólás

aquarium

Információs központot nyitott az Erzsébet-program keretében elnyerhető kedvezményes fürdőbelépők igénylésének segítésére Debrecen belvárosában szerdán a helyi önkormányzat és a Debreceni Gyógyfürdő Kft.

bővebben →
friss

Megújul a sikondai termálfürdőhöz tartozó szálloda

írta   /  2014-01-11  /  Egészségturizmus, Gyógyvíz, Hírek  /  nincs hozzászólás

sikonda

Korszerűsítik a termálfürdőhöz tartozó szállodát a Komlóhoz tartozó Sikondán, a komplexum a tervek szerint február végén nyitja meg kapuit Ambient Hotel & AromaSpa néven.

bővebben →
friss

Egészségturizmus: Hévíznek már eredményeket hoz a keleti nyitás

írta   /  2013-12-24  /  Gyógyvíz, Hírek  /  nincs hozzászólás

hévíz3

 Az elmúlt években a hévízi önkormányzat által megcélzott új – elsősorban keleti – piacokról egyre nagyobb számban érkeznek vendégek – mondta a fürdőváros polgármestere.

bővebben →
friss

A gyógyító szórakozás: gyógy- és hévizeinkről

írta   /  2013-12-21  /  Betegségekről érthetően, Gyógyvíz  /  nincs hozzászólás

Web

Szinten minden országnak megvan a maga féltett, az egészségre pozitív hatással levő értéke, melyre méltán büszke lehet. Olaszországban az oliva olaj a folyékony arany, hazánk kincse azonban nem csak iható, de testünket külsőleg is kényezteti: gyógyvizeink méltán megbecsült helyen állnak Magyarország értékei között, hiszen Izland után mi rendelkezünk a világ legnagyobb mennyiségű felszíni termálvízkészletével.

bővebben →
friss

Bécsben elsősorban a helyiek, Budapesten inkább a turisták látogatják a fürdőket

írta   /  2013-12-08  /  Egészségturizmus, Egyéb, Gyógyvíz, Hírek  /  nincs hozzászólás

gellertspa

A számos párhuzamosság mellett sok különbség is van Budapest és Bécs fürdőinek üzemeltetése terén: az osztrák fővárosban a szociálpolitika részének tekintik, és támogatják a főként belföldiek által látogatott fürdőket, míg Budapesten elsősorban a turisták élvezik az önfenntartó módon működő létesítményeket – derül ki a Magyar Turizmus (MT) Zrt. online hírleveléből.

bővebben →
friss

Ivókúrával is gyógyítanak Hévízen

írta   /  2013-11-17  /  Egészségturizmus, Gyógyvíz, Hírek  /  nincs hozzászólás

héviz

Nem csak fürdőként fejtheti ki gyógyhatását a hévízi kénes termálvíz, az Országos Tisztiorvosi Szolgálat engedélyének köszönhetően emésztőrendszeri és légúti betegségek kezeléseként ivókúraként is alkalmazzák már.

bővebben →
friss

Gyógyhellyé nyilvánították Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőt

írta   /  2013-10-06  /  Egyéb, Gyógyvíz, Hírek  /  nincs hozzászólás

sostofurdo

 Gyógyhellyé nyilvánították Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőt, a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely településrésze az ország 16. gyógyhelye.

bővebben →
friss

Mit ér a gyógyvíz, ha magyar?

írta   /  2013-07-11  /  Gyógyvíz, Hírek  /  nincs hozzászólás

gyógyvíz

Bár az Új Széchenyi-terv gazdaságunk kitörési pontjaként tartja számon a hazai termálvizekben rejlő lehetőségeket, a terület sem orvosi, sem turisztikai szempontból nincs jól kihasználva. Pedig ha a balneológiával foglalkozó szakemberek kutatásaira több pénz jutna, a terület igazi húzóágazattá válhatna, hungarikumnak számító terápiáink pedig világhírűek lehetnének

bővebben →
friss

Bővül a harkányi gyógyfürdőkórház, évente 2000 pikkelysömörös gógyulhat

írta   /  2013-06-30  /  Bőrgyógyászat, Gyógyvíz, Hírek  /  nincs hozzászólás

gyogytorna

Új szárnnyal bővül a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház épülete: a mintegy egymilliárd forintból jövő februárra elkészülő ingatlanrész alapkövét pénteken helyezték el a baranyai fürdővárosban.

bővebben →
friss

Elkészült a városi gyógyvizes termálfürdő Karcagon

írta   /  2013-06-21  /  Gyógyvíz, Hírek  /  nincs hozzászólás

karcag

Az elmúlt időszak egyik legnagyobb karcagi fejlesztéseként elkészült a gyógyvizű termálfürdő felújítása, a fejlesztés 600 millió forintba került, ebből 291,5 millió forint uniós támogatás volt – mondta Dobos László, a város fideszes polgármestere az új jóléti beruházás bemutatásakor.

bővebben →
friss

A budapesti gyógyfürdők is megünneplik a víz világnapját – szűrővizsgálatokkal várják a betérőket

írta   /  2013-03-21  /  Egészségbolygó, Egészségügyi világnapok, Gyógyvíz, Kalendárium, Prevenció, szűrés, oltás, Sport-Életmód  /  nincs hozzászólás

Resize of gellert

Programokkal készülnek a budapesti gyógyfürdők a víz világnapjára: a pénteki napot a fürdőzés mellett kiállításoknak, gyógyvízkóstolásnak, múltidézésnek és az egészségmegőrzésnek szentelik az intézmények.

bővebben →