Loading...
Ön Itt van:  Home  >  'diéta'
friss

Az egészséges étel fontosabb a jó párkapcsolatnál

írta   /  2013-06-23  /  Elhízás, diéta, táplálkozás, Hírek  /  nincs hozzászólás

egeszsegesetel

  Fontosabbnak tartja az egészséges táplálkozást a szerelemnél, a jó párkapcsolatnál az amerikai nők 61 százaléka – derült ki egy élelmiszeripari kereskedelmi lánc felméréséből.

bővebben →
friss

Cukorbetegség és fogyás

írta   /  2013-04-16  /  Betegségekről érthetően, Diabetológia, Elhízás, diéta, táplálkozás  /  nincs hozzászólás

cukorbetegség

A 2-es típusú cukorbetegeknél gyakori gond az elhízás, amely a szív- és érrendszeri kockázatot sokszorosára növeli. Ezért kell a túlsúlyos cukorbetegnek a súlyfelesleggel foglalkoznia és lefogynia. Azt azonban, hogy hogyan lehet cukorbetegként úgy fogyni, hogy rövid időn belül ne jöjjenek vissza a kilók, szintén meg kell tanulni.

bővebben →
friss

Már kismértékű fogyás is csökkenti a rák kialakulásának kockázatát

írta   /  2013-04-15  /  Elhízás, diéta, táplálkozás, Onkológia  /  nincs hozzászólás

fogy

  A túlsúly leadása jelentősen csökkenti a szervezet gyulladásos folyamatait, így a rákos megbetegedések kockázatát is – áll a Cancer Research című szaklapban megjelent tanulmányban.   

bővebben →
friss

Kalciumpótlás – Csak természetes forrásból is

írta   /  2013-04-15  /  Betegségekről érthetően, Csontritkulás, Egyéb, Mozgásszervi megbetegedések  /  nincs hozzászólás

tej

A csontsűrűség csökkenése miatt na­gyon sok idős ember kalciumpótló terápiában részesül, azonban egy új tanulmány eredményei szerint a kal­ciumpótlás szignifikánsan növelheti a szívroham rizikóját – olvashatjuk a Heart című szakmai folyóirat májusi online ki­adásában.

bővebben →
friss

Mit tegyünk, ha kiderül, hogy magas a koleszterinszintünk?

írta   /  2013-04-15  /  Betegségekről érthetően, Egyéb, Szív- és érrendszeri betegségek  /  nincs hozzászólás

koleszterin

Ha a laborvizsgálat kimutatja, hogy kicsit magasabb a koleszterinszintünk, orvosunk azonnal életmód-változtatást  fog javasolni. ígérjük meg, ne csak neki, hanem magunknak is, hogy leszokunk a dohányzásról, csökkentjük vagy teljesen elhagyjuk az alkoholt, zsírszegény lesz az étrendünk, és olajjal készült ételeket fogyasztunk.

bővebben →
friss

Itthon: csökkent az egészségkárosító összetevőket tartalmazó termékek fogyasztása

írta   /  2013-04-11  /  Elhízás, diéta, táplálkozás, Hírek  /  nincs hozzászólás

cukrosudito

 Csökkent az egészségkárosító összetevőket tartalmazó termékek fogyasztása – derült ki abból a vizsgálatból, amely a népegészségügyi termékadó gazdasági hatásait mérte. A népegészségügyi adóból 19,05 milliárd forint volt a költségvetési bevétel – a kutatás eredményéről az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) adott ki tájékoztatót.     A fogyasztás visszaesésében nemcsak a népegészségügyi adó miatti áremelkedésnek volt szerepe, […]

bővebben →
friss

Elhízásért felelős, az étvágy ellenőrzésére képes agysejteket azonosítottak

írta   /  2013-04-11  /  Elhízás, diéta, táplálkozás, Hírek  /  nincs hozzászólás

agysejt

A Kelet-Angliai Egyetemen rágcsálókon végzett kísérletek során a kutatók rájöttek arra, hogy a tanicitáknak nevezett sejtek az étvágy szabályozását végző neuronokat tudnak előállítani, amiből meggyőződésük szerint az következik, hogy az étvágy végül is nem születéskor meghatározott, megváltoztathatatlan tulajdonság. (A taniciták a gerinccsatorna felszínét borító vékony, hosszú és rostszerű ependimális – agykamrabélés – sejtek.) Korábban ugyanis […]

bővebben →
friss

A fehérjében gazdag reggeli elejét veszi az egészségtelen esti nassolásnak

írta   /  2013-04-02  /  Betegségekről érthetően, Egyéb, Elhízás, diéta, táplálkozás  /  nincs hozzászólás

joghurtenni

A fehérjében gazdag reggeli jelentősen javítja az étvágy kontrollálását és csökkenti az egészségtelen, zsírokban és cukorban gazdag esti nassolást – derítette ki egy amerikai kutató.     Heather Leidy adjunktus az első szakember, aki azt vizsgálta, hogyan hat az elfogyasztott reggeli az emberek étvágyára, illetve az esti nassolásra a fiatalok esetében, akik életmódjukból fakadóan sokszor kihagyják a […]

bővebben →
friss

Eltorzult egy házaspár teste a rengeteg hamburgertől

írta   /  2013-03-18  /  Betegségekről érthetően, Elhízás, diéta, táplálkozás  /  nincs hozzászólás

Couple Lose 17 Stone After Bingeing On Burgers Every Day

Emma és Dylan Smith nap mint nap gyorséttermi ételeken éltek, aminek meg is lett az eredménye: ketten együtt majd’ 250 kilót nyomtak.

bővebben →
friss

Diétára sarkallják az egyetemistákat

írta   /  2013-02-22  /  Elhízás, diéta, táplálkozás, Hírek  /  nincs hozzászólás

diakeszik

Az energiaegyensúlyon alapuló, az egészséges táplálkozást és életmódot népszerűsítő térítésmentes szakmai program indul három magyarországi egyetemen márciustól a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) szervezésében.

bővebben →
friss

Nem csak ábránd többé a fogyasztó irodai munka

írta   /  2013-01-24  /  Diabetológia, Elhízás, diéta, táplálkozás, Hírek  /  nincs hozzászólás

hemingway_allo_asztal

Most hogy közeledik a pénteki nap, kevés kivétellel talán mindenki bevallhatja magának: ezen a héten sem jutottam el az edzőteremig. Az irodai dolgozók többsége, mint ahogy világszerte, Magyarországon is többnyire ülve végzi munkáját, sőt teendőnk befejeztével is inkább egy kényelmes fotelt, vagy ülést választunk: mikor autóval térünk haza vagy mikor a tévét nézzük… Mozgáskutató orvosok […]

bővebben →
friss

Kalóriaszegény töltött káposzta az ünnepekre

írta   /  2012-12-20  /  Betegségekről érthetően, Elhízás, diéta, táplálkozás  /  nincs hozzászólás

stuffed-cabbage-leaves-rolls

A hagyományos ízeket kedvelők kis odafigyeléssel akár több 100! kalóriát „spórolhatnak ki” az ételek elkészítése során úgy, hogy az ízvilág teljesen megegyező marad.

bővebben →
friss

Hogyan készítsük el ételeinket?

írta   /  2012-10-11  /  Diabetológia, Elhízás, diéta, táplálkozás  /  nincs hozzászólás

howto

Minél változatosabban, többféle élelmiszer felhasználásával, különböző ételkészítési módok alkalmazásával állítsa össze étrendjét! A sokszínű ételsorok biztosítékot jelentenek arra, hogy szervezetünk minden szükséges tápanyagot megkap.  

bővebben →
friss

Töltött paradicsom

írta   /  2012-09-12  /  Elhízás, diéta, táplálkozás  /  nincs hozzászólás

exps38082_LT1115459D32

A paradicsom nem csupán a nyár  legkiválóbb A- és C-vitaminforrása, de likopint is tartalmaz, mely segít a rákos betegségek megelőzésében.

bővebben →
friss

Fűszeres zöldségtál

írta   /  2012-07-23  /  Elhízás, diéta, táplálkozás  /  nincs hozzászólás

F1476at

Jó tudni! A zöldségfélék jelentős folsavforrások. A folsav segít a szívbetegségek megelőzésében, állapotos nőknél  pedig csökkenti a magzat nyílt gerinccel születésének a kockázatát.

bővebben →