Az egészséges étel fontosabb a jó párkapcsolatnál

Fontosabbnak tartja az egészséges táplálkozást a szerelemnél, a jó párkapcsolatnál az amerikai nők 61 százaléka – derült ki egy élelmiszeripari kereskedelmi lánc felméréséből.
bővebben →Cukorbetegség és fogyás

A 2-es típusú cukorbetegeknél gyakori gond az elhízás, amely a szív- és érrendszeri kockázatot sokszorosára növeli. Ezért kell a túlsúlyos cukorbetegnek a súlyfelesleggel foglalkoznia és lefogynia. Azt azonban, hogy hogyan lehet cukorbetegként úgy fogyni, hogy rövid időn belül ne jöjjenek vissza a kilók, szintén meg kell tanulni.
bővebben →Már kismértékű fogyás is csökkenti a rák kialakulásának kockázatát

A túlsúly leadása jelentősen csökkenti a szervezet gyulladásos folyamatait, így a rákos megbetegedések kockázatát is – áll a Cancer Research című szaklapban megjelent tanulmányban.
bővebben →Kalciumpótlás – Csak természetes forrásból is

A csontsűrűség csökkenése miatt nagyon sok idős ember kalciumpótló terápiában részesül, azonban egy új tanulmány eredményei szerint a kalciumpótlás szignifikánsan növelheti a szívroham rizikóját – olvashatjuk a Heart című szakmai folyóirat májusi online kiadásában.
bővebben →Mit tegyünk, ha kiderül, hogy magas a koleszterinszintünk?

Ha a laborvizsgálat kimutatja, hogy kicsit magasabb a koleszterinszintünk, orvosunk azonnal életmód-változtatást fog javasolni. ígérjük meg, ne csak neki, hanem magunknak is, hogy leszokunk a dohányzásról, csökkentjük vagy teljesen elhagyjuk az alkoholt, zsírszegény lesz az étrendünk, és olajjal készült ételeket fogyasztunk.
bővebben →Itthon: csökkent az egészségkárosító összetevőket tartalmazó termékek fogyasztása

Csökkent az egészségkárosító összetevőket tartalmazó termékek fogyasztása – derült ki abból a vizsgálatból, amely a népegészségügyi termékadó gazdasági hatásait mérte. A népegészségügyi adóból 19,05 milliárd forint volt a költségvetési bevétel – a kutatás eredményéről az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) adott ki tájékoztatót. A fogyasztás visszaesésében nemcsak a népegészségügyi adó miatti áremelkedésnek volt szerepe, […]
bővebben →Elhízásért felelős, az étvágy ellenőrzésére képes agysejteket azonosítottak

A Kelet-Angliai Egyetemen rágcsálókon végzett kísérletek során a kutatók rájöttek arra, hogy a tanicitáknak nevezett sejtek az étvágy szabályozását végző neuronokat tudnak előállítani, amiből meggyőződésük szerint az következik, hogy az étvágy végül is nem születéskor meghatározott, megváltoztathatatlan tulajdonság. (A taniciták a gerinccsatorna felszínét borító vékony, hosszú és rostszerű ependimális – agykamrabélés – sejtek.) Korábban ugyanis […]
bővebben →A fehérjében gazdag reggeli elejét veszi az egészségtelen esti nassolásnak

A fehérjében gazdag reggeli jelentősen javítja az étvágy kontrollálását és csökkenti az egészségtelen, zsírokban és cukorban gazdag esti nassolást – derítette ki egy amerikai kutató. Heather Leidy adjunktus az első szakember, aki azt vizsgálta, hogyan hat az elfogyasztott reggeli az emberek étvágyára, illetve az esti nassolásra a fiatalok esetében, akik életmódjukból fakadóan sokszor kihagyják a […]
bővebben →Eltorzult egy házaspár teste a rengeteg hamburgertől

Emma és Dylan Smith nap mint nap gyorséttermi ételeken éltek, aminek meg is lett az eredménye: ketten együtt majd’ 250 kilót nyomtak.
bővebben →Diétára sarkallják az egyetemistákat

Az energiaegyensúlyon alapuló, az egészséges táplálkozást és életmódot népszerűsítő térítésmentes szakmai program indul három magyarországi egyetemen márciustól a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) szervezésében.
bővebben →Nem csak ábránd többé a fogyasztó irodai munka

Most hogy közeledik a pénteki nap, kevés kivétellel talán mindenki bevallhatja magának: ezen a héten sem jutottam el az edzőteremig. Az irodai dolgozók többsége, mint ahogy világszerte, Magyarországon is többnyire ülve végzi munkáját, sőt teendőnk befejeztével is inkább egy kényelmes fotelt, vagy ülést választunk: mikor autóval térünk haza vagy mikor a tévét nézzük… Mozgáskutató orvosok […]
bővebben →Kalóriaszegény töltött káposzta az ünnepekre

A hagyományos ízeket kedvelők kis odafigyeléssel akár több 100! kalóriát „spórolhatnak ki” az ételek elkészítése során úgy, hogy az ízvilág teljesen megegyező marad.
bővebben →Hogyan készítsük el ételeinket?

Minél változatosabban, többféle élelmiszer felhasználásával, különböző ételkészítési módok alkalmazásával állítsa össze étrendjét! A sokszínű ételsorok biztosítékot jelentenek arra, hogy szervezetünk minden szükséges tápanyagot megkap.
bővebben →Töltött paradicsom

A paradicsom nem csupán a nyár legkiválóbb A- és C-vitaminforrása, de likopint is tartalmaz, mely segít a rákos betegségek megelőzésében.
bővebben →Fűszeres zöldségtál

Jó tudni! A zöldségfélék jelentős folsavforrások. A folsav segít a szívbetegségek megelőzésében, állapotos nőknél pedig csökkenti a magzat nyílt gerinccel születésének a kockázatát.
bővebben →