Loading...
Ön Itt van:  Home  >  'cukorbetegség'
friss

Pikkelysömör-gyógyszer segíthet az 1-es típusú cukorbetegeken

írta   /  2013-09-26  /  Betegségekről érthetően, Diabetológia  /  nincs hozzászólás

Glaucometer for Measuring Blood Sugar

Biztató eredményeket mutatott amerikai kutatók szerint az 1-es típusú cukorbetegség kezelésében egy olyan hatóanyag, amelyet eredetileg a pikkelysömör gyógyítására fejlesztettek ki.

bővebben →
friss

Aranyérmes lett a magyar válogatott a cukorbetegek labdarúgó bajnokságán

írta   /  2013-09-04  /  Diabetológia, Hírek  /  nincs hozzászólás

magyarcsapat

Aranyérmet szerzett a magyar csapat a DiaEuro nemzetközi diabétesz labdarúgó-bajnokság döntőjében a dalmáciai Zárában (Zadar).

bővebben →
friss

Fesztivállapot – Hogy fesztiválozz felszabadultan cukorbetegen?

írta   /  2013-08-05  /  Betegségekről érthetően, Diabetológia  /  nincs hozzászólás

sziget_1

Indul a Sziget! Hogy cukorbetegen is átjöjjön a feeling, de ne az eü sátor legyen a lakhelyünk: készüljetek!

bővebben →
friss

Pozitív ovi-sztorikat vár a Szárnyak és paták szerzője!

írta   /  2013-04-29  /  Baba-mama sarok, Diabetológia, Kalendárium  /  nincs hozzászólás

cukorbeteg_1

Képzeljétek! Ma kaptuk a hírt, hogy az egyik budapesti óvodában az óvónénik úgy döntöttek, a “Szárnyak és paták” mesét fogják felolvasni a gyerkőcöknek! Nagyon örülünk, kíváncsian várjuk a fogadtatást és bízunk benne, hogy az oviscsoportban lévő cukorbeteg kisfiú Glu révén kicsit hőssé válik majd! A diabétesz miatt már eleve az, csak most talán a környezete […]

bővebben →
friss

Duplázódhat a cukorbetegek száma

írta   /  2013-04-24  /  Betegségekről érthetően, Diabetológia, Egyéb  /  nincs hozzászólás

diabetes2

Cselekvés hiányában a következő 20–25 évben világszerte, így Magyarországon is megkétszereződhet a cukorbetegek száma – mondta Jermendy György, a Magyar Diabetes Társaság vezetőségi tagja.

bővebben →
friss

Cukorbetegség és fogyás

írta   /  2013-04-16  /  Betegségekről érthetően, Diabetológia, Elhízás, diéta, táplálkozás  /  nincs hozzászólás

cukorbetegség

A 2-es típusú cukorbetegeknél gyakori gond az elhízás, amely a szív- és érrendszeri kockázatot sokszorosára növeli. Ezért kell a túlsúlyos cukorbetegnek a súlyfelesleggel foglalkoznia és lefogynia. Azt azonban, hogy hogyan lehet cukorbetegként úgy fogyni, hogy rövid időn belül ne jöjjenek vissza a kilók, szintén meg kell tanulni.

bővebben →
friss

Indul a Happy-hét program: cél, hogy csökkenjen a gyermekek cukrosüdítő-fogyasztása

írta   /  2013-04-15  /  Egyéb, Elhízás, diéta, táplálkozás, Hírek  /  nincs hozzászólás

happyhet

  Hétfőtől indul és egy héten át tart az általános iskolák számára meghirdetett vízfogyasztást népszerűsítő program, melyet az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) már negyedik alkalommal hirdetett meg – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

bővebben →
friss

Háromezer-ötszáz vércukormérőt adományoztak cukorbeteg gyerekeknek

írta   /  2013-04-02  /  Baba-mama sarok, Diabetológia, Hírek  /  nincs hozzászólás

vercukormeres

Háromezer-ötszáz vércukormérőt adományozott egy magyar magánvállalkozás olyan gyerekeknek, akik 1-es típusú cukorbetegségben szenvednek. A készülékek csütörtöki budapesti, jelképes átadását a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján tartották, ahol Zettwitz Sándor, a vércukormérőt gyártó 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója adott át néhány készüléket az ott kezelt gyermekeknek. Tulassay Tivadar, a klinika igazgatója köszöntőjében nagyvonalú felajánlásnak nevezte […]

bővebben →
friss

Szárnyak és paták

írta   /  2013-03-18  /  Diabetológia, Egyéb, Kalendárium  /  nincs hozzászólás

szarnyakpatak

Áprilisban megjelenik a Szárnyak és paták című mesekönyv a Kolibri Kiadó gondozásában. A történet, amelyet Finy Petra írt az Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal együttműködve, egy igazi mese!, egyik mellékszereplője, Glu, cukorbeteg kisfiú. Fogadjátok szeretettel!

bővebben →
friss

„Kettő az egyben, 2-es típusú cukorbetegeknek”

írta   /  2013-03-07  /  Diabetológia, Gyógyszerekről, Hírek  /  nincs hozzászólás

2az1ben

Új kombinációs készítményt fogadott be az OEP A legtöbb 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegnek több mint egy gyógyszerre van szüksége vércukorszintje csökkentéséhez a betegség komplex jellege miatt.  Számukra jelent hatékony könnyebbséget az a januártól már társadalombiztosítási támogatással is elérhető készítmény, amely két hatóanyagot tartalmaz egy tablettában.

bővebben →
friss

Az ülés gyakori megszakítása az edzésnél is fontosabb a cukorbetegség megelőzésében

írta   /  2013-03-01  /  Diabetológia, Egyéb, Hírek, Sport-Életmód  /  nincs hozzászólás

dolgoziroda

A cukorbetegség megelőzése szempontjából fontosabb, hogy az ember félóránként felálljon az íróasztal mögül egy-egy öt perces sétára, mint az, hogy rendszeresen lejárjon az edzőterembe – derült ki egy új tanulmányból.

bővebben →
friss

“Cukorbeteg vagy? Miért? Túl sok cukrot ettél?”

írta   /  2013-02-20  /  Betegségekről érthetően, Diabetológia  /  nincs hozzászólás

cukorbetegvagyok

“Cukorbeteg vagy? Miért? Túl sok cukrot ettél?” A cukorbetegségnek gyakorlatilag semmi köze a cukorevéshez vagy épp a nem-evéshez. Eleve ott kezdődik a történet, hogy a “cukorbetegség” gyűjtőfogalom. Ha a vércukorszint meghalad egy adott határt, akkor cukorbetegségről beszélünk, de a vércukorkisiklásnak többféle oka lehet.

bővebben →
friss

Beszélgetés Erős Antóniával az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítójával

írta   /  2012-07-31  /  Diabetológia, Interjú  /  nincs hozzászólás

_T3I3654

Erős Antónia neves közéleti személyiségként karolta fel a cukorbetegekkel való törődést. Maga is gyakorló diabéteszes, így elhivatottsága sem vitatható. Azt hogy szervezni is tud, és ütőképes csapatával jobbnál jobb kezdeményezéseknek és eseményeknek lehetünk részesei, egyenesen szerencse. Tekintsünk végig az alapítás óta eltelt 7 esztendőn, mi minden történt azóta!  

bővebben →
friss

Amit a diabéteszről és a metabolikus szindrómáról tudni érdemes

írta   /  2012-07-10  /  Betegségekről érthetően, Diabetológia, Szív- és érrendszeri betegségek  /  nincs hozzászólás

diabetes

A cukorbetegséget sokan ismerik. Ismert tény, hogy a cukorbetegség mellett még vannak olyan anyagcserezavarok, mint a magas vérzsírszint (LDLkoleszterin és triglicerid), amelyek növelik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Ha ezek mellé még, magasvérnyomás-betegség is kialakul és netán túlsúlyosság is fennáll, az sokszoros kockázatot jelent a szívinfarktus és az agyvérzés (stroke) szempontjából.

bővebben →
friss

Hogyan kerülhetem el a cukorbetegséget?

írta   /  2012-07-02  /  Diabetológia, Hírek, Kérdezzen! válaszolunk  /  nincs hozzászólás

kerdezzen

46 éves nő vagyok, sajnos némi túlsúllyal. A közelmúltban terheléses vércukorvizsgálaton vettem részt, ahol az éhgyomorra mért vércukorérték 6,3 mmol/l volt. A szőlőcukoroldat elfogyasztása után az első órában mért érték 12,5 mmol/l lett, a második óra eltelte után újra 6,3 mmol/l lett az eredmény. A háziorvosom azt tanácsolta, hogy kerüljem az édességet, csökkentsem a szénhidrátbevitelt. […]

bővebben →