Loading...
Ön Itt van:  Home  >  'csecsemő'
friss

Csecsemőkori ekcéma megelőzése és kezelése

írta   /  2014-02-05  /  Allergológia, Baba-mama sarok, Betegségekről érthetően  /  nincs hozzászólás

csecsemokori-ekcema

Az ekcéma a csecsemő- és kisdedkor leggyakoribb krónikus bőrbetegsége. Gyakorisága 8-15 százalék és ez az arány egyre nő. Dr.Vincze Ildikó, a Budai Allergiaközpont bőrgyógyász-kozmetológusa mondja el, mi okozhatja a panaszokat és hogyan kezeljük a tüneteket.

bővebben →
friss

Kiterjesztik a koraszülötteknek adható RSV-oltást

írta   /  2013-11-16  /  Baba-mama sarok, Betegségekről érthetően, Egészségügy, Prevenció, szűrés, oltás  /  nincs hozzászólás

csecsemooltas

 Minden, a 32. hét előtt született koraszülött részesülhet az őket leginkább fenyegető vírusfertőzés, az RSV megelőzésére szolgáló oltóanyagból.

bővebben →
friss

Miért nyugszik meg a csecsemő, ha felveszik és sétálgatnak vele?

írta   /  2013-05-10  /  Baba-mama sarok, Betegségekről érthetően, Egyéb  /  nincs hozzászólás

csecsemo

Japán kutatók végre megfejtették azt a titokzatos jelenséget, miért lehet megnyugtatni a babákat azzal, hogy felvesszük és sétálgatunk velük. Az új kutatás nemcsak azt mutatja ki, hogy a csecsemőket mélységesen megnyugtatja a kézbe vétel, hanem a háttérben húzódó fiziológiai folyamatokra is rávilágít.

bővebben →
friss

Jelentős eltéréseket mutat az újszülöttek D-vitamin-szintje és immunrendszerük fejlődése annak függvényében, hogy melyik hónapban születtek

írta   /  2013-04-10  /  Baba-mama sarok, Hírek, Vitaminok  /  nincs hozzászólás

Resize of baba

Jelentős eltéréseket mutat az újszülöttek D-vitamin-szintje és immunrendszerük fejlődése annak függvényében, hogy melyik hónapban születtek – állapította meg egy új kutatás.

bővebben →
friss

Az első ölelés ereje

írta   /  2013-03-17  /  Baba-mama sarok, Kalendárium, Pszichológia, pszichiátria  /  nincs hozzászólás

images

„Az első ölelés gyöngéd ereje” címmel tart előadást Michaela Mrowetz cseh klinikai szakpszichológus és pszichoterapeuta 2013. március 22-én a Pszichológiai Intézetben.

bővebben →