Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egyéb  >  jelenlegi cikk

Cigizel? – Szokj le a Barçával!

írta   /   2013-09-24  /   nincs hozzászólás

Az Európai Tüdőalapítvány (ELF) és az Európai Tüdőgyógyász Társaság (ERS) bejelentette, hogy az Európai Bizottság és az FC Barcelona „Quit Smoking with Barça” („Szokj le a Barçával!”) programja (http://www.quitsmokingwithbarca.eu) elnyerte az ELF díját az ERS éves kongresszusán.

A kampány – amelynek eredményeként több mint 70,000 ember regisztrált Európa-szerte az FCB iCoach nevű online programra azért, hogy volt dohányossá váljon -, az első ilyen fajta kezdeményezés egy jelentős közintézmény és a világ egyik vezető sportklubja között. A kampány a dohányzásról való leszokás élethosszig tartó előnyeinek népszerűsítéséért Európa-szerte jelentős elismerést aratott tudományos és orvosi körökben.

barca

Az ELF díját az ERS éves kongresszusának (2013. szeptember 7–11.) nyitóünnepségén adták át egy olyan esemény keretében, amelyen mintegy 20.000 egészségügyi szakember vett részt. A „Quit Smoking With Barça” kampány kiváltképp a tüdő egészségének javításáért tett erőfeszítésekért kapott elismerést.

Egyhangú döntés született arról, hogy a kampányt díjjal ismerjék el, jelentette ki az ELF elnökasszonya, Monica Fletcher: „Ami nekünk leginkább tetszett a kampányban, az az egyedi módszer, amellyel azokat az embereket érik el, akik korábban nem tudtak leszokni a dohányzásról, vagy még csak meg sem próbálták. A kampány segített nekik abban, hogy véglegesen leszokjanak, és ezzel jelentős hatást gyakorolva közös munkánkra, amelynek célja, hogy hangsúlyozzuk a tüdő egészségének fontosságát.”

hirdetés

az oldal QR-kódja

Cigizel? – Szokj le a Barçával! QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →