Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Betegségekről érthetően  >  jelenlegi cikk

Budapestre érkezett a szűrőprogram – fókuszban a vénás betegségek

írta   /   2013-08-05  /   nincs hozzászólás

 Budapestre érkezett a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020 nevű rendezvénysorozat, amelyen a XII. kerületi önkormányzat egészségprogramjával közösen, a budapestieken belül elsősorban a kerületben élők egészségügyi szűrését végzik, különösen figyelve a vénás betegségekre – tájékoztatta a szervező gyógyszercég.vénás<a title=betegségek" src="http://www.kerdezze.hu/wp-content/kepek/2013/08/vénásbetegségek.jpg" width="580" height="351" />

Az átfogó egészségvédelmi szűrőprogram 52 szakmai szervezet összefogásával jött létre. 2010-től mostanáig az ingyenes vizsgálatok száma már meghaladta a 2,3 milliót. A kormányzati és uniós háttérrel, valamint a Servier Gyógyszergyár segítségével megvalósuló program keretében komplex szűrővizsgálatokon lehet részt venni, amelyben a krónikus vénás betegség rizikófelmérését is elvégzik.
A krónikus vénás betegség ma Magyarországon az egyik leggyakoribb, sok esetben mégis kezeletlen betegség. Becslések szerint a lakosság 30-35 százalékénak vannak vénás betegségre utaló panaszai, így lábfájdalom, nehézláb-érzés, lábfeszülés, lábikragörcs – akár látható elváltozások nélkül. Ugyanakkor a látható tüneteket (visszértágulat, bokaödéma, bőrtünet) mutató betegek száma ennél is nagyobb.
A közlemény szerint a rendezvényen Meskó Éva érbelgyógyász főorvos elmondta, a vénás betegség megelőzését a kialakulásáért és súlyosabbá válásáért felelős tényezők kiiktatásával kell kezdeni. A tartós ülő- vagy állómunka, a mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozási szokások, a túlsúly, a hormonális változások mind-mind kockázati tényezők.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Budapestre érkezett a szűrőprogram – fókuszban a vénás betegségek QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

tojas

Amit eddig nem tudtál a tojásallergiáról!

bővebben →