Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Budapesten tartják az Európai Érsebész Társaság kongresszusát

írta   /   2013-09-21  /   nincs hozzászólás

Budapest ad otthont az Európai Érsebész Társaság ) szerdán kezdődő háromnapos tudományos kongresszusának, a tanácskozásra a világ minden tájáról érkeznek szakemberek.

    Menyhei Gábor érsebész professzor, a Pécsi Tudományegyetem Érsebészeti Tanszékének igazgatója, a helyi szervező bizottság elnöke elmondta, a konferencián az érsebészet aktuális eredményeiről és legújabb vívmányairól tartanak előadásokat, szó lesz többi között a verőérbetegségekről, gyógyításuk módszereiről.érsebészet
Az egyik szekcióban a nyakiverőér-betegség kezelésének technikájáról beszélnek majd, mivel – ahogy Menyhei Gábor fogalmazott – a nyakiverőér-szűkület kezelése “forró terület” a szakmán belül. A szakemberek áttekintik, hogy e betegséget katéteres vagy nyitott műtéti eljárással érdemes-e gyógyítani.
Előadások hangzanak el a kongresszuson a vénás betegségek kezelésének legújabb módszereiről is, köztük a visszerek kezelésének katéteres technikájáról, az úgynevezett visszérlezárási eljárásról. Ez a módszer a legsúlyosabb vénás betegség, a lábszárfekély kialakulását akadályozhatja meg – mondta el Menyhei Gábor, hozzátéve, hogy előadásokat hallgathatnak meg a résztvevők a hasi verőértágulat katéteren felvezetett műérrel történő kezelésének lehetőségeiről is.
Menyhei Gábor hangsúlyozta, mindenképpen a szakma elismerése, hogy Budapesten rendezik meg az Európai Érsebész Társaság kongresszusát. A konferenciára öt évvel ezelőtt pályáztak, a magyar főváros mellett Stockholm, Köln és Madrid is szerette volna elnyerni a rendezés jogát, de végül Budapest jelentkezését fogadták el.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Budapesten tartják az Európai Érsebész Társaság kongresszusát QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →