Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Bőrgyógyászat  >  jelenlegi cikk

Bővül a harkányi gyógyfürdőkórház, évente 2000 pikkelysömörös gógyulhat

írta   /   2013-06-30  /   nincs hozzászólás

gyogytornaÚj szárnnyal bővül a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház épülete: a mintegy egymilliárd forintból jövő februárra elkészülő ingatlanrész alapkövét pénteken helyezték el a baranyai fürdővárosban.

    Péter Iván orvos, a hazai artézi kútfúrás úttörőjéről elnevezett, elsősorban mozgásszervi, kardiológiai, nőgyógyászati rehabilitációt végző és reumatológiai ellátást biztosító intézmény főigazgatója elmondta: a fejlesztésnek köszönhetően a jelenleg 345 ágyas intézmény 88 olyan férőhellyel bővül, ahol fizetés ellenében négycsillagos szállodai színvonalú ellátást kínálnak pikkelysömörben szenvedő betegeknek.
A beruházás európai uniós támogatásból valósul meg, az intézmény a pénzért cserébe évente 2 ezer pikkelysömörös beteg gondozását vállalta – tette hozzá.
A gyógyfürdőkórház új szárnyának építése része Harkány gyógyászati és egészségturisztikai szolgáltatásainak bővítését célzó, 2011-ben kezdődött 3 milliárd forintos fejlesztésnek.
Ennek keretében az évi 600 ezer látogatót fogadó gyógyfürdőben új wellness medence és két, télen is használható úgynevezett ásványvizes medence szolgálja a vendégek, köztük a kórházban gyógyulók családtagjainak kikapcsolódását.
A munkálatok a kórház balneológiai épülete előtti közpark átépítését, a Zsigmondy sétány átalakítását, járdák újraburkolását, a csapadékvíz-elvezetés megoldását, valamint a szennyvízcsatorna-rekonstrukciót is magában foglalják.
A harkányi gyógyvíz – Egészséget adó és megőrző őselem című  projekttől a vendégforgalom emelkedését és a gyógyvíz nagyobb nemzetközi ismertségét várják a város és az intézmények vezetői. Megítélésük szerint a pikkelysömör kezelésében bizonyítottan jó hatású harkányi gyógyvíz egyre több beteg érdeklődését keltheti fel Európában, a magasabb színvonalú ellátás pedig az igényesebb, külföldi vendégeknek is vonzó lehet.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Bővül a harkányi gyógyfürdőkórház, évente 2000 pikkelysömörös gógyulhat QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →