Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségbolygó  >  jelenlegi cikk

Biztonságosabb környezetbe kerülnek az ivóvíztermelő kutak az Alföldvíznél

írta   /   2013-06-30  /   nincs hozzászólás

alfoldvizBiztonságosabb környezetbe kerülnek az ivóvízkitermelő kutak az Alföldvíznél, a társaság közel félmilliárd forint EU-támogatással megerősíti a sérülékeny földtani környezetben üzemelő vízkitermelő kutak biztonságát.

    Az Alföldvíz az újkígyósi és a kevermesi kútcsoportokon a kivitelezési munkálatok a hét végén befejeződnek. A medgyesbodzási, a kunágotai és a dombegyházi kútcsoportok telephelyein a nyár végén zárulnak le teljes egészében a beruházási program kivitelezési munkálatai.
Az öt vízbázis termelésére alapozott egészséges ivóvízellátás 186 ezer 311 lakost érint 34 településen a dél-békési térségben. A projekt előkészítése 2010-ben kezdődött, az Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató tavaly októberben kötötte meg erről a szerződést. A társaság a Környezet és Energia Operatív Program keretéből több mint 465 millió forint vissza nem térítendő forrást nyert, a projektet Brüsszel 100 százalékos támogatásban részesítette.
A kivitelezési munkálatok 2012. végén kezdődtek. A közlemény rámutat arra, hogy a nyári vízszolgáltatás szempontjából kritikus területen indultak el az építkezések a nyári vízkorlátozás elkerülése érdekében, így a fogyasztók a vízbázison folyó munkálatokból semmit sem érzékelnek.
A projekt tartalmazza a vízkitermelő telephelyek teljes tereprendezését, a veszélyes helyeken található bozótok és cserjék kitermelését, ezek a munkálatok a medgyesbodzási, a kunágotai és a dombegyházi vízkitermelő telepeken még tartanak. Befejeződött minden helyszínen a kútházak lakatos szerelvényeinek bontása, az olajfogók kialakítása és a kutatóárkok készítése. A telephelyeken a fellelhető hulladékot elszállították. Kiépült a belső csapadékvíz-elvezető hálózat, megújultak a belső utak is. Jelenleg a villanyszerelési munkák zajlanak.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Biztonságosabb környezetbe kerülnek az ivóvíztermelő kutak az Alföldvíznél QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →