Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Betegségekről érthetően  >  jelenlegi cikk

Bemutatták az első magyar menüvel működő vércukormérőt, novembertől kapható

írta   /   2013-10-11  /   nincs hozzászólás

Bemutatták Debrecenben az első magyar menürendszerrel ellátott vércukormérő eszközt, amely a fejlesztők reményei szerint kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi a betegek mindennapi kezelését.

   ingyenesvercukormero A magyar fejlesztésű készülék jelenleg az egyetlen, amely magyar nyelvű menürendszerrel rendelkezik és abban is eltér a többi készüléktől, hogy tölthető akkumulátorral működik. Ez nemcsak az angolul nem értőknek teszi könnyebbé a vércukormérő eszköz használatát, hanem folyamatos elemcserékre sem lesz szükség – mondta el Berey Attila, a fejlesztő Di-Care Zrt. orvos igazgatója a debreceni Kölcsey Központban tartott szakmai bemutatót megelőzően.

Emlékeztetett arra, hogy az angol nyelvű készülék jelzésének meg nem értése tavaly tragédiába torkollt: a magas vércukorszintet jelentő HI (high) jelzést egy fiatal orvos “hiba” üzenetnek vélte és a súlyos betegnek inzulin helyett kristálycukros vizet adott. A beteg meghalt – mondta az igazgató.
A Pille elnevezésű készülék hét másodperc alatt közöl adatot 0,7 mikroliternyi vérminta alapján és 400 adatot képes egyszerre tárolni.
Berey Attila hozzátette: novembertől 6 ezer darab készülék lesz kapható, ez terveik szerint az “induló készlet”, mert elenyésző mennyiség a mintegy 700 ezer – közte 220 ezer inzulint használó – cukorbeteg és a további 300-400 ezer potenciális hazai beteg számát tekintve.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Bemutatták az első magyar menüvel működő vércukormérőt, novembertől kapható QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

tojas

Amit eddig nem tudtál a tojásallergiáról!

bővebben →