Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Belügyi Tudományos Tanács: megkerülhetetlen a rendőrorvoslás és a szakpszichológia

írta   /   2013-11-11  /   nincs hozzászólás

A rendvédelmi és honvédelmi állomány magas szintű teljesítőképességéhez megkerülhetetlen az orvosi és pszichológiai tevékenység – jelentette ki az országos rendőrfőkapitány a Belügyi Tudományos Tanács konferenciáján csütörtökön Budapesten.

A kétnapos fórum megnyitóján Papp Károly rendőr altábornagy úgy vélte: a jogszabályi és társadalmi elvárások, követelmények teljesítéséhez fontos, hogy a rendőrök kiváló egészségügyi és mentális állapotban legyenek, ehhez pedig megkerülhetetlen a rendőrorvoslás és a szakpszichológia. Felidézte, hogy a 2006-os őszi tüntetéseket követően át kellett alakítani a műveletek egészségügyi biztosítását, s a következő évtől a nagyobb rendőri bevetések helyszínén jelen voltak orvosok és pszichológusok, ami jelentős támogatást jelentett a résztvevőknek.
Simonné Berta Krisztina, a Belügyminisztérium európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkára nyilvánvalónak nevezte az orvosi és pszichológiai tevékenység kihatását a rendészeti és honvédelmi dolgozók életére. Jelezte: a közös metódusok alkalmazásához együttműködésre van szükség.
A helyettes államtitkár komoly eredménynek tartotta, hogy Magyarország európai uniós soros elnöksége alatt jött létre a rendvédelem területén tevékenykedő orvosok és pszichológusok európai hálózata, amely összehozza a speciális szakterület kutatóit, munkatársait. Hozzátette: a hálózat az elmúlt 3 évben bebizonyította “életképességét” és nagy az érdeklődés iránta.
Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke arról beszélt: noha a BM-kórház fájdalmas sorsra jutott, a Honvédkórház mindenkié. Az intézmény széles körű egészségügyi tevékenységét méltatva kifejtette: a kórház a megelőzésben, az általános orvosi ellátásban, az alkalmasság vizsgálatában is kiemelkedő, emellett a rendvédelmi, honvédelmi dolgozókat érő behatások tudományos vizsgálatával a jövő szempontjából is kulcsszerepe van.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Belügyi Tudományos Tanács: megkerülhetetlen a rendőrorvoslás és a szakpszichológia QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →