Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Befejeződött az SZTE koraszülöttosztályának fejlesztése

írta   /   2013-08-29  /   nincs hozzászólás

Növelték a férőhelyek számát, lecserélték a diagnosztikai berendezéseket, műszereket a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek Egészségügyi Központjában most befejeződött projekt eredményeként – közölte a projektvezető pénteken Szegeden sajtótájékoztatón.

Túri Sándor professzor elmondta: az SZTE 343,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert 2011-ben, majd a többletköltségek fedezésére további 35,2 millió forint lehívására kapott lehetőséget. A projekthez tartozó tízszázalékos önrészt Szeged adta.

szeged
Hozzátette: felújították a gyermekklinika újszülötteket ápoló intenzív osztályát, nagy értékű diagnosztikai berendezéseket, műszereket szereztek be, valamint lehetőség nyílt azok egységes orvosinformatikai rendszerbe történő bekapcsolására.
Cél volt a perinatális intenzív centrum orvostechnológiai és informatikai fejlesztése, az elavult diagnosztikai eszközök korszerűekre cserélése. A beruházás eredményeként kettőről egy telephelyre költöztették a koraszülött-ellátást, a 17 helyett most már 30 férőhely van.
A koraszülöttek intenzív ellátását 143 új orvosdiagnosztikai eszköz segíti. A berendezésekből nyert adatok online elérése, digitális rögzítése segíti a betegellátás dokumentálást. A részletes adatok azonnal, személyenként áttekinthetően és együttesen is rendelkezésére állnak majd. A diagnosztikai eszközök adatain túl a laboratóriumi és képi eredmények elérhetősége növeli a kezelőorvos biztonságát, hiszen azonnal áttekintheti az összes koraszülött állapotát – magyarázta a professzor.
Túri Sándor elmondta: évente 97 ezer gyermek születik az országban, tíz százalékuk koraszülött, azaz súlyuk 2500 gramm alatt van, vagy a 38. terhességi hét előtt jöttek világra. Szegeden évente csaknem 400 koraszülöttet látnak el.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Befejeződött az SZTE koraszülöttosztályának fejlesztése QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →