Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Az új légi mentő bázisok projektje 2015 végéig fejeződhet be

írta   /   2013-11-02  /   nincs hozzászólás

 Az új légi mentő bázisok létrehozását tartalmazó projektek elszámolásának 2015. december 31. a határideje – erről tájékoztatta csütörtökön Szekszárd aljegyzője a városi közgyűlést.

légimentők A tervezett fejlesztést az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. októberben a budaörsi légi bázison ismertette az érintett települések képviselőivel. Eszerint az OMSZ és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. még egyeztet a bázisokhoz szükséges területek átadásáról, illetve a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma jelenleg véglegesíti a pályázati kiírást – írta Göttlinger István.
A pályázat megjelenése november közepén várható – tette hozzá.
A tolnai megyeszékhely közgyűlése azt a tájékoztatást kapta, hogy az OMSZ Szekszárdon kívül további három helyszínről folytat egyeztetést. Hajdúsámsonban, Mályiban, Pápán vagy Sárváron kívánnak légi mentő bázist építeni az európai uniós projekt keretében. A települések mindegyike vállalja a bázis befogadását.
A szekszárdi önkormányzat és a Magyar Légimentő Kht. még 2006-ban kezdett tárgyalást a szekszárdi bázisról. Az ahhoz szükséges terület állami tulajdonba adásáról 2011-ben döntött a város közgyűlése.
Magyarországon jelenleg hét bázis szolgálja a légi mentést Miskolcon, Debrecenben, Szentesen, Budaörsön, Balatonfüreden, Sármelléken és Pécsett.
Győrfi Pál, Az OMSZ szóvivője elmondta, hogy hét üzemképes helikopterük van a légi mentőknek.
A légi járművek és bázisok fejlesztését a még egyeztetés alatt álló légi mentési koncepció fogja meghatározni. Elsőrendű cél, hogy a lehető legnagyobb lefedettséget biztosító légi mentés folyamatos és zavartalan legyen Magyarország területén – közölte a szóvivő.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Az új légi mentő bázisok projektje 2015 végéig fejeződhet be QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →