Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Az Orvostechnikai Szövetség bővítené a házhoz vihető segédeszközök körét

írta   /   2013-12-12  /   nincs hozzászólás

 Az Orvostechnikai Szövetség a parlament előtt lévő egészségügyi tárgyú törvényjavaslatban felsoroltakon kívül tovább bővítené a közreműködővel házhoz szállítható segédeszközök körét.

stk316011rkn   Rásky László, a szövetség főtitkára levelében – amelyet Orbán Viktor miniszterelnöknek és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszternek is eljuttatott – azt kéri, hogy a támogatott gyógyászati segédeszközök csaknem teljes körében legyen lehetőség a közreműködővel történő házhoz szállításra.
A miniszteri rendeletek módosításáról szóló kormányzati előterjesztésben szereplő szabályozás nem elégséges, hiszen az kizárólag két termékcsoport – a sztómaterápiás segédeszközök, valamint a vizeletfelszívó és defekálási segédeszközök – házhoz szállítása esetén tervezi engedélyezni a házhoz szállításhoz közreműködő igénybevételét – írta. Hozzátéve, hogy a szövetség szerint a házhoz szállítás korlátozása szakmaiatlan és rossz intézkedés volt.
Mint a főtitkár fogalmaz, a gyógyászati segédeszközök esetében a közreműködő tiltása, azaz hogy sem fuvarozócéget, sem postát nem lehet igénybe venni a házhoz szállítás során a 21. században “nonszensz”.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Az Orvostechnikai Szövetség bővítené a házhoz vihető segédeszközök körét QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →