Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Az orvosi kamara áll mindenfajta hivatalos vizsgálat elé

írta   /   2013-12-11  /   nincs hozzászólás

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) áll mindenfajta hivatalos vizsgálat elé, amely a munkáját hivatott ellenőrizni, hiszen nincs takargatni valója – mondta Éger István, a MOK elnöke , budapesti sajtótájékoztatóján.

mok  Az elnök hozzátette: a kamarában rendben mennek a dolgok, és azok az állítások, amelyek a múlt heti küldöttgyűlésről a nyilvánosság előtt megjelentek nem megalapozottak, nem szakszerűek és “helyenként elképesztő tévedéseken alapulnak”.
A beszámolók szerint a kamara küldöttgyűlésén a felügyelőbizottság jelentése több ponton elmarasztalta a MOK vezetőinek ténykedését, ám a dokumentumot a jelenlévő küldöttek többsége elutasította. A vitatott jelentés egyebek mellett azt veti a kamara vezetőinek szemére, hogy rosszul gazdálkodtak a tagdíjakkal, így például parkolási büntetőcédulákat és önhibás autótörés javítását is a kamarai tagdíjakból fizették ki. A felügyelőbizottság borsosnak ítélte az ügyvédi számlákra tavaly kifizetett 26 millió forintot is.
Bánki Magdolna, a felügyelőbizottság elnöke akkor azt mondta, nem tekinti lezártnak az ügyet, és a felügyeleti hatósághoz fordul. Állásfoglalást kér az adatvédelmi hatóságtól is, mivel a kamara úgy kötött az orvosokra csoportos életbiztosítást, hogy adataik átadásához nem kérte az engedélyüket – tette hozzá.
Éger István a sajtótájékoztatón elmondta, a kamara gazdasági tevékenységéről a hivatalos szervek bármikor meggyőződhetnek, és “mindaz, amit egyesek nyilvánosságra kívántak hozni, az nem fedi a valóságot és nem megalapozott”.
Az elnök véleménye szerint a kamara alapszabályába ütközik és etikailag is megkérdőjelezhető az, hogy egy le nem zárult vizsgálat, a szereplők tudta nélkül kikerül a nyilvánosság elé. Ezek az események ellehetetlenítik a kamara munkáját – mondta.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Az orvosi kamara áll mindenfajta hivatalos vizsgálat elé QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →