Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Az influenzaoltás ötven felett csökkenti a szívroham veszélyét

írta   /   2013-08-22  /   nincs hozzászólás

- Egy új kutatás szerint az influenza ellen védőoltás majdnem felére csökkentheti a szívroham valószínűségét az ötven év felettieknél.

    A brit egészségügyi szolgálat (NHS) a krónikus szívbetegeknek és a 65 év felettieknek eddig is ajánlotta az évenkénti influenzaoltást, az új eredmények fényében azonban a kutatók azt javasolják, terjesszék ki a védelmet az ötven év felettiekre is.

influenza
A kutatók felfedezték, hogy szívproblémákkal diagnosztizált középkorúak esetében az influenzaoltás felére csökkentheti a szívroham kockázatát. Az ausztrál kutatócsoport 559, negyven évnél idősebb páciens torokkenetét és vérmintáját elemezte, a résztvevők fele szívrohamon esett át – idézi a The Daily Telegraph a tanulmányt.
Korábbi kutatási eredmények utaltak arra, hogy az influenza hatására a vér besűrűsödhet, vagy a már beszűkült verőerekben gyulladás alakulhat ki, ami elzáródáshoz vagy szívrohamhoz vezethet.
A New South Wales-i Egyeten kutatócsoportja ezt az összefüggést igyekezett feltárni. Tanulmányuk kimutatta, hogy az influenza maga nem fokozza a szívrohamveszélyt, hanem a vakcina rendelkezik védőhatással, és 45 százalékkal csökkentheti a kockázatot.
“Az influenzának súlyos szövődményei lehetnek, tehát a szívbetegeknek létfontosságú, hogy beoltsák őket. Ezért ajánlják rutinszerűen azoknak a pácienseknek, akiknél magas a szívroham kockázata” – hangoztatta Thembi Nkala, a brit Szív Alapítvány vezető kardiológiai ápolója.

http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/10257519/All-over-50s-should-get-flu-jab-to-protect-from-heart-attacks-researchers-say.html

hirdetés

az oldal QR-kódja

Az influenzaoltás ötven felett csökkenti a szívroham veszélyét QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →