Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Az élőállat-piacok bezárása 97 százalékkal csökkentette a madárinfluenza-megbetegedések számát Kínában

írta   /   2013-11-05  /   nincs hozzászólás

A kínai élőállat-piacok lehetnek a madárinfluenza-vírus gyűjtőhelyei egy új elemzés szerint, amely kimutatta, hogy a piacok bezárása 97 százalékkal csökkentette a kórokozó miatti új megbetegedések számát.

Az élőállat-piacok ezeréves hagyományának jövőjét újra kell értékelni, mert a vásárok a vírus hatalmas gyűjtőhelyei lehetnek – idézi a BBC News a Lancet orvosi hetilapban megjelent tanulmányt.
piacmadarinflu Az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) eddig 137 olyan fertőzést és 45 olyan halálozást jelentettek, amelyeket a H7N9 elnevezésű új madárinfluenza-vírus okozott. Az élő szárnyasokat árusító piacokat azonnal összefüggésbe hozták a járvány kitörésével, majd Sanghaj, Hangcsou, Hucso és Nancsing térségében közel nyolcszáz piacot zártak be. A Hongkongi Egyetem kutatói azt elemezték, milyen szerepet játszottak az élőállat-piacok a vírus terjedésében.
Benjamin Cowling, a tanulmány egyik készítője elmondta: eredményeik igazolták, hogy a piacbezárás az emberi megbetegedések megelőzésének és a közegészség megóvásának igen hatékony eszköze.
Októberben, öt hónappal a járvány kitörése után két újabb H7N9-vírus okozta megbetegedést jelentettek. Cowling elmondta: ezek az idei ősz első laboratóriumi teszttel igazolt esetei. Hozzátette: a két új fertőzés aggodalomra ad okot, mert azt jelenti, a kórokozó továbbra is terjed, és a téli influenzaszezon idején lehetséges, hogy új járványt idéz elő.
(http://www.bbc.co.uk/news/health-24745610)

hirdetés

az oldal QR-kódja

Az élőállat-piacok bezárása 97 százalékkal csökkentette a madárinfluenza-megbetegedések számát Kínában QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →